Hirdetés

Hivatalos: nem kell jedinek lenned, hogy legyőzd Palpatine-t

|

Ugyan csak egy látomásban, de egy friss képregényben egy kívülállónak sikerült eltennie láb alól az Uralkodót.

Hirdetés

Érdekes gondolatkísérletre vállalkozott egy új Star Wars-képregény. A Star Wars: Revelations arról szól, hogy Darth Vadernek látomásai támadnak a sötét oldal erejéről és a galaxis sorsáról; ezekben különböző "mi lett volna, ha?" forgatókönyvek játszódnak le a szeme előtt Marc Guggenheim és több vendégművész rajzain keresztül.

Az egyik arról szól, hogy Lady Qi'ra - aki a Vörös Hajnal nevű bűnszövetkezet vezetője és felbukkant a Han Solo-mozifilmben is - szembeszáll Palpatine-nel és legyőzi: az összecsapás után a holtteste felett áll, kezében a Fermata Cage nevű sith fegyverrel.

Hirdetés

A csavar a történetben az, hogy Qi'ra nem jedi, sőt, még csak nincs is vele az Erő, "csupán" mestere a Teräs Käsi nevű harcművészetnek. Ez azért nagy dolog, mert a hivatalos Star Wars-kánon - amelynek része ez a képregény is - először erősíti meg, hogy

nem kell jedinek lenni ahhoz, hogy legyőzd Darth Sidioust.

Ez ugye azért fontos, mert ebben az univerzumban az Uralkodó éppen azért irtja ki a jedi rendet, mert tart tőlük, ők az egyetlenek ugyanis, akik a világos oldal erejével veszélyt jelenthetnek rá. Qi'ra pedig nem csak nem jedi, de a sötét oldal módszereit használja ő is.

A tanulság tehát az, hogy Palpatine is csak egy ember, akit csőbe lehet húzni, mint bárki mást.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)