Hirdetés

Hazugságra épülhetett a film, ami Oscart hozott Sandra Bullocknak

|

Egyesek azt követelik, hogy a színésznő adja vissza a rangos díjat.

Hirdetés

Nem csak a sportfilmek rajongóinak volt érdekes a 2009 őszén megjelent The Blind Side, vagyis A szív bajnokai, amely 29 millió dolláros költségvetésből világszerte 310 millió dollárt kaszált a pénztáraknál, a főszereplő Sandra Bullocknak pedig elhozta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. A nagy sikerű mozi ugyanis egy megható történetet mesélt el a fekete Michael Oherről, aki a fehér Tuohy-házaspár örökbefogadott gyerekeként hajléktalan utcakölyökből lett a NFL ünnepelt játékosa. A maga idején a közönség és a kritikusok is zabálták az Oher életrajzi könyvén alapuló sztorit, most viszont az azóta visszavonult sportoló új megvilágításba helyezte a dolgokat.

Amerikai sajtóbeszámolók szerint a férfi nemrég pert indított a Tuohy-házaspár ellen, azt állítva, hogy valójában nem örökbe fogadták, hanem gyámság alá helyezték, ami lehetővé tette számukra, hogy learassák a nevével kapcsolatos üzleti bevételeket. A 14 oldalas beadványa többek között azt írja, hogy a Tuohyék fejenként 250 ezer dollárt kaptak A szív bajnokait ihlető könyv jogaiért, a film bevételeiből pedig 2,5%-kal részesültek, ám ő ebből egy centet sem látott.  

Hirdetés

Oher bevallása szerint a házaspár nem megmentette, hanem becsapta őt, mivel a hivatalos dokumentumok aláírásakor fogalma sem volt róla, hogy mi a jogi különbség a gyámság és az örökbefogadás között. A korábban a Baltimore Ravens, a Tennessee Titans és a Carolina Panthers csapataiban is megfordult exsportoló csupán fél éve döbbent rá, hogy nem is fogadták örökbe, amikor kutatómunkát végzett a legújabb könyvéhez.

A felperes most azt követeli, hogy a bíróság oldja fel a házaspár még mindig aktív gyámságát, valamint egy végzést is kér arról, hogy Tuohyék nem használhatják tovább a nevét és a képmását. Oher ezenfelül utólag szeretné megkapni a film bevételeiből neki járó részt, és könyvelőkkel vizsgáltatná meg, hogy tulajdonképpen mennyit is kerestek a gyámjai a nevével.

A per körül kirobbant botrány a filmben Leigh Anne Tuohyt alakító Sandra Bullockot is elérte: egyesek már azt követelik a közösségi médiában, hogy a párját másfél hete elvesztő színésznő adja vissza a szereppel nyert Oscar-díját, mivel az egy "hazugságra épült".  Az online hobbi-inkvizítorok kedvenc platformját, az X-szé lett Twittert átfutva azonban a legtöbb kommentár inkább azon a véleményen van, hogy a szerep eljátszásában mutatott teljesítmény független a történet valóságtartalmától.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)