Hirdetés

Hasast ugrott az Aquaman és az Elveszett Királyság, csúnya véget ért a DCEU

|

Kiábrándítóan nyitott a 2018-as Aquaman folytatása, és ezzel végleg elsüllyedt a DC első filmes univerzuma.

Hirdetés

Harminc éve A szomszéd nője mindig zöldebb, 20 éve az Igazából szerelem varázsolta el annyira karácsonykor a nézőket, hogy a mai napig szívesen gondolnak vissza rájuk, idéznek belőlük és nézik újra akár többször is. Ezzel szemben idén olyan produkciók kellették magukat az ünnepek alatt, mint a cuki Wonka és a munkálatok megkezdésekor még nagy durranásnak szánt Aquaman és az Elveszett Királyság, aminek számos hendikeppel kellett szembenéznie, és ebből Amber Heard elutasítottsága csak a legkisebb baj.

Ráadásul minden, de tényleg minden jel arra utalt, hogy hiába büszkélkedhet az előző rész a DCEU legnagyobb bevételt hozó filmje címével, az Aquaman folytatása ugyanarra a sorsra jut, mint a filmes univerzum összes többi produkciója a koronavírus-járvány kirobbanása óta: megbukik. Azzal ugyanis, hogy a Warner egy évvel ezelőtt beharangozta a teljes rebootot James Gunn felügyelete alatt, gyakorlatilag halálra ítélte a csőben tartott projekteket, amelyek egyik pillanatról a másikra tét nélkülivé váltak, és ez cseppet sem meglepő módon érdektelenné tette őket a rajongók szemében.

Hirdetés

Mégis minek váltana az ember jegyet egy DCEU-s produkcióra abban a tudatban, hogy ennek az univerzumnak bealkonyult, a helyét egy másik veszi át, a megismert és megszeretett karaktereknek csak egy része tér vissza, az őket játszó színészek közül pedig szinte senki? Erre még rájött, hogy a Warner 2023-ban bemutatott szuperhősös alkotásai nem is voltak különösebben jó filmek, és akkor még finoman fogalmaztunk. Az Aquaman és az Elveszett Királyság főszerepét játszó Jason Momoa pesszimista nyilatkozatai a premier előtt pedig még a legkonokabb rajongókat is elbizonytalaníthatták a karakter és az esetleges folytatás jövőjét illetően.

Mindezek következtében aligha meglepő, hogy a körülbelül 215 millió dollárból forgatott film a karácsonyi nyitóhétvégén mindössze 38,3 millió dollárt kapart össze a szuperhősös mozik legnagyobb piacán, vagyis az Egyesült Államokban és Kanadában. Ehhez még hozzájön 80,1 millió a világ többi részéről, tehát összesen 118,4 millió dollár az első és legfontosabb hétvége mérlege. Innen már csak lefelé vezet az út, és bár a gyártási költségét még visszahozhatja, arra semmi remény, hogy megismételje elődje sikerét, amely egészen 1,152 milliárd dollárig úszott annak idején.

Amennyiben a Warner fejesei a Dögöljön meg a szomszéd tehene is-elvet vallják, akkor esetleg azzal vigasztalódhatnak, hogy a rivális Universal is össze fog hozni egy csinos kis buktát, mivel a Gru alkotóinak új, Kacsalábon című animációs filmjét látványos érdektelenség övezi, csak 39,5 milliós bevételig jutott a nyitóhétvégén, miközben 72 millióba került.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)