Hirdetés

Ha Christopher Nolanen múlik, valószínűleg soha nem készült volna el A sötét lovag

|

Van rá magyarázat, hogy a rendező miért ódzkodott kezdetben a filmtől.

Hirdetés

Az évek során jó eséllyel minden idők egyik legismertebb és legmeghatározóbb képregényfilmjévé avanzsálódott a 2008-as A sötét lovag, ami - és ez talán sokaknak meglepő lehet -, nagy valószínűséggel soha nem készült volna el, ha kizárólag Christopher Nolanen múlik a döntés.

Erről a rendező testvére, Jonathan Nolan vallott (aki társíróként járult hozzá a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag és A sötét lovag: Felemelkedés sikeréhez) egy nemrégiben vele készült podcast keretein belül.

Hirdetés

Elmondása szerint bátyja nem szerette volna, hogy beskatulyázzák, és a továbbiakban szuperhősfilm-rendezőként emlegessék.

"Chris sokáig gondolkozott azon, hogy készítsen-e még egyet. Szerintem nem akart szuperhősfilm-rendező lenni. Nagyon büszke volt a Batman: Kezdődik!-re. Számomra ez kicsit olyan volt, hogy megépítettünk egy csodálatos sportkocsit, amire én folyamatosan mondogattam, hogy »Vigyük el még egy körre. Nem akarsz még egyet csinálni?«"

Erőfeszítései végül nem voltak hiábavalóak: sikerült meggyőznie testvérét arról, hogy nem jó ötlet elengedni a dolgot, főleg úgy, hogy a Batman: Kezdődik! már lefektette a stabil alapokat, megteremtette az atmoszférát, irányt mutatott a soron következő filmeknek.

Természetesen Christopher Nolan végül rendezőként dirigálta a produkciót, a film sikereit látva pedig nagy valószínűséggel hálás volt testvérének, aki törhetetlenül ragaszkodott A sötét lovag elkészítéséhez.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)