Hirdetés

Guillermo del Toro Pinokkió filmje szívszorítóbb lesz, mint az eddigiek

|

A Netflixre készülő Pinokkió-adaptációban a főhős eredettörténete sötétebb, mint a korábbi feldolgozásokban.

Hirdetés

Május végén érkezett meg a Tom Hanks főszereplésével készülő, élőszereplős Pinokkió film első trailere, amely a Disney+-ra jön az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében. Az előzetes sokaknál kiverte a biztosítékot - főleg a tündér megformálója miatt -, és sokan inkább a Guillermo del Toro által készített, a Netflixre megjelenő adaptációra kíváncsiak, amely egészen más megközelítésből meséli el újra a már jól ismert történetet. 

Hirdetés

Del Toro filmje, amelyet Mark Gustafson animátorral közösen rendez, a klasszikus mese sötétebb újragondolása lesz. Egyrészt a  hátteret Mussolini fasiszta Olaszországa szolgáltatja, másrészt ebben a változatban a faanyag, amelyből Gepetto megalkotja Pinokkiót, abból a fából származik, amely a mester elhunyt fiának, Carlónak a sírjából nőtt ki.

Carlo tragikusan hunyt el néhány évvel korábban, Gepetto pedig a rendező szerint Pinokkió megalkotásán keresztül "Könyörög egy újabb esélyért, hogy apa lehessen".

"Nem ismeri fel, hogy saját gyermekének lényege tér vissza ennek a fékezhetetlen fiúnak az alakjában. A fő konfliktus Geppetto és Pinokkió között az, hogy Geppetto Carlót akarta, aki egy nagyon jól nevelt, nagyon szelíd gyerek volt, és megkapja Pinokkiót, aki lármás, vad és kicsapongó."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően a Pinokkió talán minden korábbi feldolgozásnál jobban szól a felnőttekhez, amit egy illusztris színészgárda is megtámogat a szinkron tekintetében: Gepettót David Bradley (Trónok harca, Harry Potter-filmek) szólaltatja meg, a címszereplőt Gregory Mann (Viktória) szinkronizálja, rajtuk kívül pedig olyan nevektől roskadozik még a stáblista, mint Ewan McGregor, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Christoph Waltz, John Turturro, Ron Perlman és Finn Wolfhard. A Guillermo del Toro-féle Pinokkió valamikor 2022 végén kerülhet fel a Netflixre. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)