Hirdetés

GameStar Filmajánló - Szárnyas fejvadász 2049 és Hans Zimmer: Live in Prague

|

Évtizedekkel Ridley Scott kultikus sci-fijének megjelenése után elkészült a folytatás, Shia LaBeouf ismét megcsillogtatta tehetségét, és Hans Zimmer koncertjét a mozikban is nézhetjük.

Hirdetés

Hollywood mindig tesz róla, hogy ne unatkozzunk. Az elmúlt napok során kiderült többek között, hogy készül a Men in Black spin-off, érkezik a Lucy folytatása, Daniel Craig lehet a Gambit mozi főgonosza, Kristen Stewart lehet a Charlie angyalai reboot egyik főszereplője és már megtalálták a Hugh Hefner életrajzi filmjének főszereplőjét. 

Hirdetés

Bár az Oscar-gála még odébb van, nagyjából már most tudjuk, hogy év elején milyen díjvárományos filmek kerülnek majd a hazai mozikba. Ilyen lesz többek között A legsötétebb óra is, amelyben az isteni Gary Oldman nem mást alakít majd elmaszkírozva, mint Winston Churchillt a II. világháború idején. Reméljük, hogy kapni fog érte szobrot. 

Oscar-esélyes filmből erre a hétre is kijutott egy, hiszen a legújabb Szárnyas fejvadász a látványt és az operatőri munkát díjazó kategóriákban is bőven helytállna. 

Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049)

Ridley Scott 1982-es sci-fije igencsak megosztó, de abban talán mindenki egyetért, hogy kultikus alkotásról van szó, amelyből sokat merítettek a zsáner későbbi filmjei. Az Érkezés, a Sicario és a Fogságban zseniális rendezője, Denis Villeneuve azonban a folytatással még ezen is túltett. A kritikusok egyöntetű véleménye alapján olyan instant klasszikus született a Szárnyas fejvadász 2049 képében, amely az előd ismerete nélkül is maximálisan élvezhető és remekelnek benne a színészek, élen Ryan Goslinggal és Harrison Forddal. Olvassátok el a Puliwood spoilermentes kritikáját, ha többet szeretnétek tudni a minőségéről, de ha ránk hallgattok, akkor a héten ezt mindenképpen megnézitek. 

(Érdekesség: Villeneuve igencsak elfoglalt lesz a közeljövőben. A Dűne adaptációja mellett egy Kleopátra filmet is szeretne forgatni Angelina Jolive-val, valamint Daniel Craig őt szeretné a következő James Bond film élére, amivel kapcsolatban állítólag már tárgyalásokat folytat.)

Borg/McEnroe 

Björn Borg és John McEnroe 1980-as wimbledoni döntőjét tartják minden idők egyik legizgalmasabb teniszmeccsének, amely új dimenziókba emelte a sportágat. A drámával bőven átitatott összecsapásban - a színfalak mögött az összeomlás szélére került - Borg ( Sverrir Gudnason) az ötödik győzelmét szerette volna megszerezni, míg ellenfele, a hevesebb vérmérsékletű McEnroe (Shia LaBeouf) a bajnokot akarta letaszítani a trónról. A kritikusok szerint LaBeouf élete egyik legjobb alakítását nyújtja és a rendező, Janus Metz is jó érzékkel rakta össze ezt a sportdrámát, amelynek méltó helye lehet a szintén a rivalizálást bemutató, kiválóan sikerült Rush - Hajsza a győzelemért mellett. 

(Érdekesség: Björn Borg és John McEnroe 1978-1981 között 22 meccset játszott.)

Hans Zimmer: Live in Prague

A filmzeneszerzés rocksztárja, Hans Zimmer júniusban látogatott el hozzánk másodszorra is, hogy dugig megtöltse a Papp László Sportarénát, de a koncertturnéjában szerepelt Prága is utolsó állomásként. Az előadást a legjobb minőségű Dolby technológiával rögzítették, ezt nézhetitek meg országszerte szélesvásznon, így ha lemaradtatok a nyári eseményről vagy csak szeretnétek újrahallgatni Zimmer remekműveit, akkor itt a tökéletes alkalom. Ráadásul külön a mozik számára készült egy 10 perces interjú is a Mesterrel. 

(Érdekesség: Ha kíváncsiak vagytok Zimmer legsikeresebb tanítványaira, ide kattintva találtok róla egy toplistát.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A múmia (DVD, Blu-ray)
- Csillagközi invázió: Mars invázió (DVD)
- Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás (DVD)
- Harmadik típusú találkozások - 40 éves jubileumi változat (Blu-ray, UHD)
- Ó, testvér merre visz az utad? (Blu-ray)
- A köd (Blu-ray)
- Más világ (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)