Hirdetés

GameStar Filmajánló - Predator - A ragadozó és Macskafogó

|

A fő szenzáció most úgyis a legújabb Predator film, de emellett jön a felújított Macskafogó és egy komoly témával foglalkozó, magyar tinithriller is.

Hirdetés

A filmvilágban sosem unalmas az élet. A napokban például kiderült, hogy a Batman Superman ellen Martha jelenetének kritikája még mindig meglepi a stábot, Emmy-díjat nyert a Rick és Morty, Kevin Smith szerint Thanos igazából egy hős, a puliwoodos srácok megnézték maguknak a Cinema City új élményét, a ScreenX-et, és összeállítottak egy Top 40 képregénygonosz listát is. Ha akartok egy jót kacagni, akkor ne hagyjátok ki a Marvel - ABBA crossovert sem. 

Hirdetés

Amit pedig mindenképpen látnotok kell, az a Coen-fivérek legújabb westernjének előzetese, ugyanis a The Ballad of Buster Scruggs remek hangulattal bír és olyan színészeket vonultat fel, mint Liam Neeson, James Franco, Brendan Gleeson és Tim Blake Nelson. A rendezők olyan kiváló filmekkel bővítették korábban a műfajt, mint a Nem vénnek való vidék és A félszemű, szóval izgatottan várjuk ezt is. 

Ez egyenesen a Netflixre készült, az alábbi filmeket viszont a mozikban találjátok:

Predator - A ragadozó (The Predator)

Antal Nimród után Shane Blacket (Halálos fegyver, Az utolsó cserkész, Durr, durr és csók) érte az a megtiszteltetés, hogy egy Predator filmet készíthessen, a rendező pedig sajátos humorával, rengeteg vérrel és belsőségekkel oldotta meg a feladatot, olyan színészek bevonásával, mint Boyd Holbrook, Keegan-Michael Key, Thomas Jane, Olivia Munn és Jacob Tremblay. A kritikák alapján meglehetősen megosztóra sikerült a Predator - A ragadozó, így míg a mi véleményünk szerint felesleges volt elkészíteni a filmet, addig a Puliwood kritikája pozitívabb. Nézzétek meg és számoljatok be róla, nektek hogy tetszett.

(Érdekesség: A film főszerepét eredetileg Benicio Del Toro játszotta volna, azonban sűrű időbeosztása miatt nem tudta vállalni a szereplést.)

Macskafogó 

Nagy nap ez a mai, hiszen egy rövid időre visszatér a mozikba az egyik legjobb magyar rajzfilm, az 1986-ban megjelent Macskafogó, amelyet Ternovszky Béla rendezett Nepp József írása nyomán, és olyan legendás színészek szinkronizáltak benne, mint Sinkó László, Benedek Miklós, Haumann Péter, Bodrogi Gyula, Mikó István és Béres Ilona. A kultikus mese digitálisan restaurált képpel és hanggal nézhető országszerte közel ötven moziban, semmiképpen se hagyjátok ki. 

(Érdekesség: A The Manhattan Transfer énekelte a patkányok dalbetátéjének eredetijét. Címe "Four Brothers".)

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)

Az "első magyar tinithriller" az HBO Terápia című sorozatán is dolgozó Schwechtje Mihály első játékfilmje, amely komoly témákat boncolgat, az internetes zaklatásra fókuszál. A történet középpontjában Eszter (Herr Szilvia) áll, aki a problémák elől a mangák világába menekül, viszont a gondok ott is utolérik, mikor a volt angoltanárával kerül intimebb kapcsolatba, majd kicsúszik a lába alól a talaj. A szereplőgárdában köszönhetjük Mácsai Pált és Schell Juditot is, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) pedig már csak témája és bevállalóssága miatt megérdemli a figyelmet. 

(Érdekesség: A filmbemutató felvezetéseként készült egy animációs teaser a Fran Palermo zenéjével, a klip pedig a Berlin Video Music Awards-on is versenyben volt.)

Egy kis szívesség (A Simple Favor)

Darcey Bell nagy sikerű regényéből a komédiákon edződött Paul Feig (Szellemirtók, Koszorúslányok, A kém, Női szervek) készített egy misztikus thrillert Anna Kendrick és Blake Lively főszereplésével, amely a kritikusi vélemények alapján több lett egy vicces Holtodiglan másolatnál. Ha a trailer felkeltette az érdeklődéseteket, akkor mindenképpen adjatok neki egy esélyt. 

(Érdekesség: 2018. május 1-én Blake Lively az összes fotóját törölte az Istagramról, hogy így csapjon hírverést a filmnek.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Egy magányos tinédzser (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)