Hirdetés

Ezért nem használ Batman lőfegyvert

|

Régóta vita tárgyát képezi Batman harcmodora, egy új képregény, a Batman: The Knight pedig nem csinál belőle titkot, hogy mi a DC Comics alkotóinak véleménye.

Hirdetés

Vannak olyan kérdések, amik azóta élénken foglalkoztatják a képregénykedvelőket, hogy megjelent a Batman első száma: ilyen például az, hogy miért nem gyilkol a szuperhős, vagy hogy miért nem használ lőfegyvert. A vitában mindkét oldalon (a gyilkolást ellenzők és támogatók oldalán is) hangzottak el izgalmas érvek, a képregényalkotók is beszálltak hol beszélgetésekben, hol az alkotásaikon keresztül. Egy új szám, a Batman: The Knight #6 finoman szólva is előtérbe helyezi ezt a vitát és egy új nézőpontot kínál a dilemmát illetően. 

Hirdetés

A sztori szerint Bruce Wayne fiatal felnőttként átesik a legújabb képzésén, amelynek keretében őt és Antont nem más okítja, mint a "világ legjobb mesterlövészeként" emlegetett Luka Jongo. Miután Bruce bemutatja a különböző íjászfelszerelésekkel kapcsolatos képességeit, Jungo felfedi a duó kiképzésével kapcsolatos valódi szándékait: azt akarja, hogy a megszerzett képességekkel fegyverezzék le az ellenséget, és esetleg "az egész átkozott világot", ha sikerül.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Jungo ezután Bruce-t és Antont fegyverforgatásra oktatja, és Bruce elárulja, hogy nem tetszett neki ez a próba, mert felidézte a szüleivel kapcsolatos traumáját. Később azt mutatják, ahogy Bruce célba lő, és a narrációból kiderül, hogy kialakult nála egy határ: 

"Nem tudok egy életet sem elvenni. És nem használhatok fegyvert senki ellen, mert, Istenem, segíts... Jó vagyok benne."

Ez egy egyedi pluszt ad Bruce általános motivációinak, amikor a lőfegyverekről van szó, miközben igazolja a képességeit azon ritka alkalmakkor, amikor mégis élt velük.

Nektek mi a véleményetek az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)