Hirdetés

Emily Blunt káromkodva fakadt ki a filmipart irányító algoritmusok miatt

|

Nagyon nem tetszik neki az a trend, hogy patikamérlegen akarják kimérni, milyennek kell lennie egy jó filmnek.

Hirdetés

Emily Blunt A kaszkadőr című mozi kapcsán nyilatkozott az olasz Vanity Fairnek, a címlapsztoriból pedig kiderült, hogy a színésznőnek elég határozott véleménye van az algoritmusok által vezérelt filmgyártásról, vagyis arról, hogy a stúdiók pontosan le akarják mérni, milyen filmeket érdemes készíteni, a legnagyobb valószínűséggel milyen produkciók fogják bevonzani a legtöbb nézőt és tárják a legnagyobbra az emberek pénztárcáját. Példaként Blunt az Oppenheimert hozta fel, amit valószínűleg egyetlen algoritmus sem ajánlott volna, hiszen egy R-besorolású, életrajzi tematikájú filmről van szó, aminek ráadásul játékideje is három teljes óra.

Mégis, Christopher Nolan filmje elképesztően nagy siker lett, és tényleg remekül bizonyítja, hogy nem érdemes mindig az algoritmusokra hallgatni és teljesen mellőzni a kockázatvállalást a filmiparban. 

Hirdetés

Blunt egészen pontosan így fogalmazott az algoritmusok kapcsán:

"Utálom ezt a kibaszott szót, elnézést a káromkodásért! Hogy lehet ezt a művészettel és a tartalommal társítani? Hogyan hagyhatjuk, hogy ez határozza meg, mi lesz sikeres, és mi nem?"

Ryan Goslingnak is megvolt a véleménye, ami ugyancsak kiderült a Vanity Fair cikkéből:

"Egy algoritmust nem lehet legyőzni a munkájában. És ez paradox módon arra kényszerít, hogy emberibb legyek, hogy olyan "kézzel készített" projekteket válasszak, mint A kaszkadőr, ami személyes élményeken, a magunk után hagyott nyomainkon és a történeteinken alapul, amelyeket a karakterekbe öntöttünk".

Ti mit gondoltok minderről? Igazuk van a színészeknek, és tényleg kiöli a lelket a filmgyártásból az algoritmusok által vezérelt döntéshozás?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)