Hirdetés

Elvileg Kevin Feige is nagyon dühös a Fekete Özvegy botrány miatt, Scarlett Johansson 50 milliót bukhatott

|

Scarlett Johansson ügynöksége nem hagyta annyiban a Disney lejárató kampányát, tovább gyűrűzik a Fekete Özvegy botrány.

Hirdetés

Továbbra sem csillapodnak az indulatok a Disney és Scarlett Johansson között. A színésznő ugyebár azért perelte be a stúdiót, mert az párhuzamosan küldte mozikba, és tette elérhetővé a Disney+ streamingplatformon az új Marvel filmet, a főszereplésével készült Fekete Özvegyet. Válaszul a Disney kvázi egy érzéketlen kapzsi perszónának állította be Johanssont, ez nyomatékosítandó még az is elhangzott,  hogy a színésznő így is 20 millió dollárt kapott a filmért. A 20 millió egyébként egy általános szám az A-listás sztároknál, mindenki ennyit szokott kapni, a többit pedig részesedésként adják nekik a bevételből - így nem száll el már a nulladik percben a film költségvetése. 

Legalábbis részben bejött a húzásuk, sokan azonnal Johanssonnak támadtak, nálunk is több hír és poszt alatt megjelentek a kárörvendő (és egyébként véleményem szerint végtelenül kicsinyes) kommentelők, akik azon viccelődtek, hogy a színésznőnek valószínűleg így is jut pénze kenyérre.

Hirdetés

Nyilván jut, de attól, hogy valaki sikeres, konkrétan a világ egyik legkeresettebb színésznője, még nem kell a szerződése szerint neki járó bevételéről lemondania, ami a hírek szerint egyáltalán nem csekély összeg - valószínűleg senki sem engedné el a dolgot egy vállrándítással, ha ő kerülne ebbe a helyzetbe, de mindig egyszerűbb megoldás a tehetős embereken köszörülni a nyelvünket. 

A hírek szerint Scarlett Johansson nem kevesebb mint 50 millió dollárt bukott el a párhuzamos forgalmazás miatt, ami hatalmas összeg a 20 milliós bérezés tükrében (meg úgy egyébként is). Ennyivel többet kapott volna tehát a színésznő, ha csak a mozikban mutatják be a filmet, és az hozza az elvárt számokat - az utóbbi kapcsán nyilván csak tippelni lehet, hogy tényleg összejött volna-e, ha nem kerül fel a film a Disney+-ra. Arról is lehetett hallani, hogy Johansson és ügynöksége kérte a szerződés újratárgyalását, és erre ígéretet is kaptak a stúdiótól, végül azonban nem lett a dologból semmi. Pedig nem lenne példa nélküli dolog az utólagos kompenzáció, Patty Jenkins és Gal Gadot például fejenként 10-10 millió dollár sérelemdíjat kaptak azért, mert a Wonder Woman 1984-et a mozikkal együtt azonnal bemutatták az HBO Maxen is.

Mások mondjuk nem voltak ennyire szerencsések, pletykák szerint Keanu Reeves, Denzel Washington és Mark Wahlberg is nagyon durván összeveszett a Warnerrel (mind saját filmjeik párhuzamos forgalmazása miatt akadtak ki). Christopher Nolan pedig 20 év után intett be a Warnernek, és ment át a Netflixhez. 

Johansson tehát egyáltalán nincs egyedül ezzel a problémával. Jó esély továbbá van arra, hogy Emma Stone is perre fog menni a Szörnyella miatt, elvileg Emily Blunt is hasonlóra készül a Dzsungeltúra kapcsán. Mindezek mellett pedig arról is több beszámolót lehet olvasni, hogy a Marvel Studios fejese, Kevin Feige is ki van borulva. Feige a múltban sem volt szívbajos, ha színészei érdekében konfrontálódnia kellett a stúdióvezetőkkel, minden alkalmat megragadott arra, hogy kiharcolja a nekik járó bérezést.

Ezen a ponton egy pillanatig érdemes lehet azért arra is kitérni, miért "jár ennyi" ezeknek a színészeknek. Teljesen világos, hogy a magyar rögvalóságból nézve hihetetlen összegek repkednek, forintba átszámítva milliárdokról van szó. Hollywood csillagjai viszont olyan összegekhez juttatják a filmstúdiókat, amelyek mellett ezek eltörpülnek. Sőt a filmeken túl azt sem szabad elfeledni, hogy Scarlett Johansson több mint tíz éve ugyanúgy maga a nagybetűs Fekete Özvegy, ahogy Vasember kapcsán is mindenkinek azonnal Robert Downey Jr. jut eszébe. Millió és egy merchandise terméken köszön vissza az arca, ez pedig érték, nem is kicsi. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


De kanyarodjunk vissza Feige-hez: Matt Belloni újságíró számolt be arról, hogy a Marvel Studios vezetője elképesztően dühös és csalódott, egyúttal szégyelli is magát, hogy most nem tudta megvédeni színésznőjét. Feige maga is hosszasan kampányolt azért, hogy a Disney felejtse el a párhuzamos premier gondolatát, és a Fekete Özvegy az eredeti tervek szerint csak és kizárólag moziban legyen bemutatva - több mint egy év csúszás után nem biztos, hogy ez egy lehetetlen kérés, mindenesetre a fejesek nemet mondtak. A Fekete Özvegy film anyagi bukdácsolása (bár azt továbbra sem tudjuk, a Disney+-on hogy teljesített a film, csak az első heti 60 milliós bevételről meséltek, a későbbi számokat titokban tartja a Disney) után is arra kérte a stúdiót, hogy rendezzék a dolgokat Johanssonnal.

Elég furcsa módját választotta a konfliktus "rendezésének" a Disney, amire most reagált is Johansson ügynöksége, a Creative Artists Agency. Közleményük szerint szégyenletes az, ahogy a stúdió (véleményük szerint hamisan) érzéketlenséggel vádolja a színésznőt, valamint ellene akarja fordítani a közönséget azzal, hogy megszellőztették a 20 milliós "alap" bevételt - ahogy a cikk elején is szó volt már róla, ez legalábbis részben sikerrel járt, sokan nekiestek Johanssonnak. A fontos részletek majd a bíróságon dőlnek el, de azért az sem mindegy, hogyan jön ki az egészből a nyilvánosság előtt Scarlett Johansson. Ha a Disney narratívája marad hangosabb, akkor semmiképpen sem jól. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)