Hirdetés

Előzetest kapott a Semmelweis, Koltai Lajos új filmje

|

Vecsei H. Miklós főszereplésével készül a következő magyar, történelmi film.

Hirdetés

Özönlenek mostanában az elképesztő méretű költségvetésből megvalósuló magyar filmek és sorozatok, de az Aranybulla vagy a Hadik finoman szólva nem hozta azt a minőséget, amit ennyi befektetett pénz után várhattunk volna tőle. A 129 legalább kevesebb pénzből volt rossz, az is valami.

A Semmelweis 2 milliárd forintból készül, és várhatóan 2023 őszén küldi mozikba az Intercom. Rendezője Koltai Lajos, főszereplője pedig Vecsei H. Miklós, aki a címszereplő Semmelweis Ignácot, az anyák megmentőjét alakítja.

Hirdetés

A történet 1847-ben, Bécsben játszódik, ahol a magyar orvos rendhagyó módszerrel próbál szembeszállni a járvánnyal, ami egy szülészeti klinikán tombol. Beleszeret egy bábába (Nagy Katica), hátráltatja őt a szigorú vezetés, és mindeközben Bécsben és Pesten egyaránt kitör a forradalom - tele lesz a sztori fordulatokkal, drámával, intrikával. A főbb szerepekben mások mellett Elek Ferencet, Szűcs Nellit, Kovács Tamást, Mészáros Blankát, Zsigmond Emőkét, Kurta Nikét, Znamenák Istvánt és Gálffi Lászlót láthatjuk még, a forgatókönyvért Maruszki Balázs felel, az operatőr pedig Nagy András.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)