Hirdetés

Ellen-Hófehérkét kapnak azok, akiknek nem elég fehér a Disney-é

|

A magát konzervatívként aposztrofáló oldal egy Hófehérke-feldolgozással nyit új frontot a kultúrharcban.

Hirdetés

Sokat lehetne beszélni arról, hogy vajon mennyire van szükségünk a Disney egy kaptafára készülő, nem kimondottan emlékezetes előszereplős feldolgozásaira, amelyekkel a szórakoztatóipari óriás az elmúlt években igyekezett kipréselni némi extra pénzt a generációk gyermekkorát meghatározó mesefilmjeiből. Ami minket illet, mi inkább ebből a tartalmi irányból fogalmazzuk meg a kritikákat, ellentétben azokkal a hangokkal, amelyek a főszereplők bőrszínén találnak kifogást. A Halle Bailey-vel forgatott A kis hableány már ment ezzel egy kört az idén, most pedig épp a jövőre érkező Hófehérke körül dúlnak az indulatok a főhőst alakító Rachel Zegler miatt, aki anyai ágon kolumbiai származású, ezért egyesek szerint nem elég fehér ahhoz, hogy az almafaló árva bőrébe bújjon.

Miközben a kritikusok egy része nemrég a színésznő állítólagos kirúgásáról vizionált, a konzervatív Daily Wire médiacég a csúcsra pörgette a pigmenthisztit, és nemrég bejelentette egy ellen-Hófehérke érkezését "Snow White and the Evil Queen" néven, amely a gyerekeknek szóló, később induló szórakoztató platformon, a Bentkey-en fog debütálni valamikor 2024-ben.

Hirdetés

Ebben a produkcióban egy magát konzervatívként meghatározó youtuber, Brett Cooper kapta a főszerepet, aki a The Pendagron Cycle fantasy-kötetek sorozatos feldolgozásában is feltűnik majd. A forgatókönyvért Jeremy Boreing felel, aki nem mellesleg ugyancsak jobboldali kommentátor és a Daily Wire társ-vezérigazgatója. A filmhez egy rövid teasert is kaptunk, amelyben a szikrázó Hófehérke barna bundájú állatok társaságában nézelődik az erdőben.

A Deadline beszámolója szerint a feldolgozás kapcsán Cooper elmondta, hogy a Hófehérke alapját is képező eredeti Grimm-mesékkel nőtt fel, és hogy megtiszteltetésnek érzi e csodaszép karakter eljátszását. Ezzel szemben Boreing azt hangsúlyozta, hogy a mai Disney teljesen eltávolodott Walt Disney hagyatékától, a cég által készített Hófehérke pedig pillanatnyilag népszerű, de destruktív hazugságoknak fogja kitenni a gyerekeket.

Pontos premierdátum még nincs, de nem lennénk meglepve, ha a 2024. március 22-én érkező "hivatalos" filmhez igazítanák a  Snow White and the Evil Queen streaminges rajtját.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)