Hirdetés

Elhunyt az Oscar-díjas Alan Arkin

|

A család kicsi kincse és A Kominsky-módszer sztárja 89 éves volt.

Hirdetés

Otthonában, a kaliforniai Calrsbadban érte a halál Alan Arkin amerikai színészt június 29-én. A hírt a hollywoodi sztár fiai, Adam, Anthony és Matthew erősítették meg a sajtónak, akik közösen kiadott közleményükben olyan embernek és művésznek nevezték, aki egyedülállóan tehetséges természeti erő volt, és akit az egész családnak hiányozni fog a gyermekeitől a dédunokáiig.

Az 1934-ben született Arkin rendezőként és forgatókönyvíróként is alkotott, de a legotthonosabban a kamerák előtt, illetve a színpadon érezte magát. A Broadwayen aratott sikerei után a tévé és a mozi felé fordult, és már az első filmszerepéért (Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok! - 1966) Oscarra-jelölték.

Hirdetés

Hét évtizedet felölelő pályafutása során olyan produkciókban láthatta a közönség, mint a Várj, míg sötét lesz, A 22-es csapdája, az Ollókezű Edward, a Glengarry Glen Ross, az Otthon, véres otthon, valamint Az Argo-akció. Játékát számos alkalommal ismerték el, többek között egy Tony-, egy Golden Globe- és egy BAFTA-díj is volt a gyűjteményében. 2007-ben pedig a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart is megkapta A család kicsi kincsében nyújtott alakításáért.

Nyugodjék békében.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)