Hirdetés

Elhunyt a Call of Duty: Black Ops 2 főgonoszát, Raul Menendezt játszó színész

|

A Treyarch FPS-n kívül főként tévés szerepekben feltűnt Kamar de los Reyes mindössze 56 éves volt.

Hirdetés

Több szempontból is különlegesnek számít a Call of Duty: Black Ops 2: egyrészt a 2012-ben debütált epizód indította el a franchise évekig tartó futurisztikus korszakát (olyan részek követték, mint a Call of Duty: Ghosts, a Call of Duty: Advanced Warfare, a Call of Duty: Black Ops 3, és a Call of Duty: Infinite Warfare), másfelől a Treyarch ebben az FPS-ben kísérletet tett arra, hogy szakítson a kampányok struktúráját jellemző lineáris kialakítással. A választható Strike Force küldetések során ugyanis korlátozott mértékben befolyásolhattuk az eseményeket, amelyek végül többféle lehetséges befejezéshez vezettek el.

Ezzel a megoldással ugyan nem volt mindenki kibékülve a korabeli kritikák szerzői közül, abban azonban a zömük egyetértett, hogy az évtizedeken átívelő történet főgonosza, Raul Menendez valóban izgalmas ellenfél volt, aki nemcsak kellően megalapozott motivációval bírt, de időnként még a kétségeinek is hangot adott. Ez az írók (Dave Anthony, David S. Goyer és Craig Houston) mellett leginkább a karaktert alakító Kamar de los Reyes érdeme volt.

Hirdetés

A Puerto Rico-i színész, aki három évtizedes pályafutása során számos tévés produkcióban (Valley of the Dolls, Vészhelyzet, One Life to Live, Az Álmosvölgy legendája), és több mozifilmben (Nixon, A sejt, Salt ügynök) is felbukkant, a rákkal folytatott rövid küzdelem után december 24-én hunyt el - ezt a felesége, Sherri Saum színésznő ügynöke erősítette meg a Varietynek.

De los Reyesre azonban a játékosok elsősorban Raul Menendezként, az Amerikai Egyesült Államokat térdre kényszerítő és a második hidegháború kirobbantó terroristaként fognak emlékezni. A karaktert később eljátszotta a 2018-as Call of Duty Black Ops 4-ben, majd pedig a 2022-es Call of Duty Vanguardban is. Majdnem ez lett végül az utolsó szerepe, de 2022 és 2023 folyamán játszott még a Spencer (All American) két legutóbbi évadában is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)