Hirdetés

Éles kritikát fogalmazott meg George Lucas a mai filmekkel kapcsolatban

|

A legendás rendező szerint nem túl fényes a helyzet.

Hirdetés

A napokban ért véget a 77. Cannes-i Filmfesztivál, ahol rengeteg filmipari szereplő fordult meg, a színészektől kezdve az olyan ikonikus rendezőkig mint például George Lucas. A 80 éves filmes legendával a Brut ült le beszélgetni, akik rendesen kifaggatták a direktort - többek között a filmek és a mozi jövőjével kapcsolatban kérdezték, amikről nem nyilatkozott túlságosan pozitívan.

Lucas úgy látja, hogy elvesztek az eredeti gondolatok, háttérbe szorult a kreativitás, ami szerinte már a filmeken is túlmutat.

Hirdetés

"A történetek, amiket mesélnek, lényegében régi filmek. »Csináljunk folytatást, csináljunk egy másik verziót ebből a filmből«. És ez nem csak a filmekben van így, hanem szinte mindenben, szinte semmiben sincsenek eredeti gondolatok."

- fogalmazott Lucas, majd úgy folytatta:

"Olyan, mintha azt mondanám: »Láttam valamit, úgyhogy csináljunk valami hasonlót«. Pontosan így adják el a filmeket is. Ha odaállsz, és azt mondod: »Van valamim, amit még soha nem láttál, és nem biztos, hogy érted«, akkor nagyon nehéz lesz üzletet kötni."

A rendező egyébként 2012-ben röpke 4,05 milliárd dollárért passzolta tovább filmes birodalmát, a Lucasfilmet a Disney-nek, ami az utána érkező Star Wars-filmekkel, sorozatokkal, játékokkal és megannyi spin-offal egy teljesen más formát öltött.

"Amikor a cég eladása után elkezdték a többit [itt az eladás után született alkotásokra gondol - a szerk.], a sok ötlet, ami benne volt az eredetiben, valahogy elveszett. De ez már csak így van. Ha feladod, akkor feladod."

- reflektált a rendező az eladásra a THR-nek adott interjújában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)