Hirdetés

Ebben az országban a Barbie film sem kerül majd a mozikba

|

A Nemzeti Filmértékelő Tanács ellentétes politikai nézetekre hivatkozott a döntést illetőleg.

Hirdetés

Az Oppenheimer mellett az idei év egyik legnagyobb, de illetve legextrémebb nyári filmes dobásának ígérkezik a Barbie - a két film egy napon kerülnek majd bemutatásra a mozikban. Minden bizonnyal nagy lesz a harc az új Nolan film, és a Margot Robbie főszereplésében érkező vígjáték között, amelyek a premierhez közeledve egyre nagyobb figyelmet kapnak. A Barbie felől azonban most rossz hírek érkeztek, már ami a vietnámi mozinézőket illeti, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy Vietnámban nem kerülhet majd sor a mozis vetítésre.

Az illetékes vietnámi filmügyi osztály főigazgatója nemrégiben arról számolt be, hogy a betiltásról a Nemzeti Filmértékelő Tanács döntött, akik egy politikailag a helyi viszonyokkal ellentétes és megosztó jelenet miatt határoztak így. A filmben ugyanis van egy rész ami egy térképet ábrázol, amely Kína területi követeléseit tartalmazza. Ennek értelmében Kína az úgynevezett "kilenc sávos vonal" határain belül történelmi okokra hivatkozva a Dél-Kínai Tenger több mint 80%-át követeli magának.

Hirdetés

Ez szembe megy a vietnámiak elképzeléseivel és annak ellenére, hogy az ENSZ vitarendező bírósága már egyértelműen állást foglalt az ügyben, melynek értelmében "kilenc sávos vonal" érvényességét nem ismerte el, a kínaiak kijelentették, hogy nem fogadják el a döntést.

A megkeresésekre a Warner Bros. egyelőre még nem reagált, azonban a sértő térkép miatt az már biztos, hogy a Barbie nem kerül majd a vietnámi mozik műsorára. A "kilenc sávos vonal" egyébként már több korábbi filmben és sorozatban is problémákat okozott. Például a DreamWorks 2019-es Jetikölykök című filmje is emiatt került tiltásra, legutóbb pedig a Sony adaptációja, az Uncharted is erre sorsa jutott. Ezek mellett még számos egyéb bírság is kiosztásra került már, illetve több sorozatot is felszólítottak egyes jelenetek törlésére.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)