Hirdetés

Leállítja a Disney minden film és sorozat forgatását

|

Trump elnök szükségállapotot hirdetett a koronavírus miatt, Hollywood pedig reagál a helyzetre.

Hirdetés

Először csak a Nincs idő meghalni című Bond-filmet halasztották el, de nem telt el sok idő, és a filmstúdiók belátták, hogy semmi értelme moziba küldeni a produkciókat, ha a nézők nem mernek beülni a vetítésre, vagy eleve hatósági tiltás alá esik ez a fajta szórakozási forma, míg véget nem ér a COVID-19 okozta járvány. Most már a Nyúl Péter 2, a Hang nélkül 2, a Halálos iramban 9 (F9), az Új mutánsok és a Mulan premierje is késik, ám azzal, hogy Donald Trump országos szükségállapotot hirdetett, egyértelművé vált, még korántsem érte el az amerikai filmipar a szemünk láttára kialakuló gödör alját.

Hirdetés

A Hollywood Reporter értesülései szerint a Disney komoly döntésre szánta el magát, és elővigyázatosságból minden élőszereplős produkció munkálatait leállította. Olyan mozifilmek forgatása szakadt így félbe (vagy el sem kezdődött), mint a Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, A kis hableány, a Gulliermo del Toro-féle Nightmare Alley,  valamint Ridley Scott The Last Duel című filmje Matt Damon, Ben Affleck és Adam Driver főszereplésével. Destin Daniel Cretton, a Shang-Chi rendezője máris önkéntes karanténba vonult, mert elképzelhető, hogy fertőzött.

Magától értetődően a tévés részlegre is vonatkozik a vezetés határozata, a Disney+ jövendő programkínálatát színesítené valamikor a Reszkessetek, betörők! reboot, a Peter Pan and Wendy, valamint a Shrunk (a Drágám, a kölykök összementek! folytatása), de hogy mikor térhet vissza minden a régi kerékvágásba, az a jövő zenéje.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)