Hirdetés

Deadpool és Wolverine 5+1 legemlékezetesebb találkozása

|

A Deadpool 3-ban végre találkoznak Ryan Reynolds és Hugh Jackman karakterei, akik a képregényekben vagy épp rajzfilmekben már nem egyszer összefutottak.

Hirdetés

Immár hivatalos, hogy nem a 2017-es Logan lesz az utolsó film, melyben Hugh Jackman adamantium karmokkal kaszabolja a gaz ellent, az 53 éves ausztrál színész Ryan Reynolds kedvéért még egyszer utoljára Wolverine, avagy Rozsomák (a szörnyű mozis fordítás szerint Farkas) szerepébe bújik a 2024-ben érkező Deadpool 3-ban - ami immár az MCU részét képezi. A nagy bejelentés kapcsán ebben a cikkben most összeszedjük a két antihős múltjának legemlékezetesebb közös állomásait, legyen szó akár képregényekről, akár más műfajban született alkotásokról. 

Deadpool és Wolverine sokban hasonlítanak: mindketten részei voltak a Weapon X programnak (Rozsomák ugyebár itt kapta meg csontváza adamantiumborítását), és mindketten olyan elképesztően erős öngyógyító képességgel rendelkeznek, hogy szinte halhatatlannak mondhatók. Hogy miért csak szinte? Többek között ez is kiderül majd az alábbi sorokból. 

Hirdetés

Wolverine #88 - 1994

Kezdjük rögtön a két karakter első fontosabb találkozásával, ami 1994-ben történt meg az akkor futó Wolverine képregénysorozat 88. lapszámában. A sztori szerint Deadpool épp ex-barátnőjét próbálta visszaszerezni, mikor összetalálkozott Rozsomákkal. A két, verbálisan is feketeöves szinten mozgó figura masszív szájkaratéba kezdett, aminek nem túl meglepő módon valós összecsapás lett a vége. Fontos adalék, hogy ebben az időben Rozsomák testében nem volt adamantium (Magneto távolította el a fémet), öngyógyító képessége pedig minimálisra csavarodott vissza, így cseppet sem eshetett neki jól, mikor Deadpool nemes egyszerűséggel átszúrta a mellkasát a kardjaival. 

Cable and Deadpool #43 és #44 - 2007

Máskor azonban Deadpool húzta a rövidebbet. Ilyen volt például 2007-ben a Cable and Deadpool képregénysorozat 43. és 44. száma, melyben Deadpool régi cimboráját, Weaselt akarta kimenekíteni egy pakisztáni Hydra bázisról. Itt találkozott Rozsomákkal, aki merőben más céllal érkezett: a bázis parancsnokát jött elintézni. Minő meglepetés, kiderült, hogy a szóban forgó parancsnok nem más, mint Weasel. Deadpool meg akarta védeni barátját, Rozsomák azonban nem sokat teketóriázott, egyszerűen lecsapta Deadpool fejét, majd focizni kezdett vele - Weasel ugyanis meg akarta szerezni a kobakot, hogy visszatapassza azt eredeti helyére. Ez egyébként végül sikerült is neki, és kiderült, hogy a jó öreg Weasel kettős ügynök volt, ő maga is szabotálni szerette volna a Hydra tevékenységét.

Hulk vs Wolverine - 2009

Következzék egy animációs film, a DVD-n magyarul is megjelent 2009-es Hulk vs Wolverine, melyben a két címszereplő mellett Deadpool is felbukkant. A fentebb említett Weapon X kavarja meg a kulimászt ebben a történetben, Hulkból is irányítható gyilkológépet akarnak ugyanis faragni. A sztori szerint Deadpool és Rozsomák vígan kaszabolják egymást, amikor betoppan az örjöngő Hulk, így mindketten menekülőre fogják. Rozsomák végül rendhagyó megoldást választ: fogja Deadpoolt, és hozzávágja Hulkhoz. Ezzel mondjuk nem sokat ért, mert Hulk egyetlen ütéssel a falra kente mindenki kedvenc mutáns bérgyilkosát.

Deadpool Kills the Marvel Universe - 2012

Nem szabad elfeledkeznünk arról a történetről sem, mely során Deadpool egyszer ténylegesen megölte Rozsomákot. A magyar nyelven is megjelent Deadpool Kills the Marvel Universe (Ölégia, avagy Deadpool kinyírja a Marvel-univerzumot és mindenki mást) képregényben az agymosott Deadpool szépen sorban kivégzi az összes fontosabb Marvel-karaktert: Howardot, a kacsát például nemes egyszerűséggel megsüti, Pókembert pedig arconlövi. Rozsomákkal kemény dolga van: ellene carbonadiumból készült kardot használ (ez nem más, mint az oroszok által kifejlesztett alternatíva az adamantiumra), és sikerül is levágnia Logan fejét. A carbonadium nem olyan kemény, mint az eredeti adamantium, de van egy remek tulajdonsága: legyengíti Rozsomák öngyógyító képességét. 

A Deadpool Kills the Marvel Universe egyébként egy alternatív univerzumos történet, így nem képezi a fő képregényes világ kánonjának szerves részét.

Deadpool #15-19 - 2013

Egy 2013-as történetben Deadpoolt elfogják és egy észak-koreai laborban a szervei felhasználásával koreai mutáns harcosokat gyártanak, tulajdonképpen elkészítik saját X-Men csapatukat - némi vizuális hátulütővel, ugyanis megöröklik Deadpool nem túl esztétikus bőrét is. Deadpool persze kiszabadul, majd megtudja, hogy nem egyedül őt tartották fogva, itt van Rozsomák, sőt még Amerika Kapitány is. A trió akcióba lép, és több koreai "mutáns" is csatlakozik hozzájuk, a csapat pedig végül elintézi a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság tejes hadseregét. 

+1: X-Men kezdetek: Farkas - 2009

Deadpool és Rozsomák legjobb találkozásai után plusz egyes versenyzőként mindenképpen meg kell még említeni a legrosszabbat is, ami egyértelműen a 2009-es Wolverine eredettörténet, Gavin Hood filmje, mely borzalmas módon ábrázolta Deadpool karakterét. 

Szerencsére a Deadpool 2 mozifilm stáblistás jelenetében sikerült helyrerakni a "kánont", itt ugyanis a képregényhű és nem véletlenül közönségkedvenc Deadpool-verzió egy időgép segítségével elutazik a 2009-es film idővonalára, és simán fejbelövi a történelem leggyengébben adaptált Deadpoolját. Végtelen hála jár neki ezért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)