Hirdetés

Bűnösnek találta a bíróság a fegyvermestert, akitől a Rust forgatásán Alec Baldwin a pisztolyt kapta a halálos lövés előtt

|

Hannah Gutierrez-Reednek gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell felelnie, börtön vár rá.

Hirdetés

2021 októberében tragédiába fulladt a Rust című western forgatása, a főszereplő Alec Baldwin kezében elsült egy kellékpisztoly, melynek lövedéke Halyna Hutchins operatőr halálát okozta, és megsebesítette a film rendezőjét, Joel Souzát is. A baleset következtében több vizsgálat is indult, valamint vita kezdődött a filmiparban a vaktöltényes kellékfegyverek elhagyásáról.

Alec Baldwin ellen az ügyészség még tavaly áprilisban ejtette a vádakat, és ezzel párhuzamosan a színész-producer sikeresen megegyezett peren kívül Hutchins családjával, így a Rust felvételei folytatódtak. Várhatóan idén a mozikba kerül a 8 millió dollárból készült, és hivatalosan az elhunyt operatőr emlékének szentelt produkció, ám ezt az is befolyásolhatja, hogy miként zárul az újabb bírósági eljárás, amit az új-mexikói ügyészség kezdeményezett Baldwin ellen. Tekintve, hogy a film fegyvermesterét, Hannah Gutierrez-Reedet tegnap ugyanebben a gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnösnek találta a bíróság, egy kicsit talán fellélegezhet, mivel a BBC beszámolója szerint az ügyvédei így az akár 18 hónapra is rács mögé kerülő nőre tolhatják a felelősséget.

Hirdetés

A vád képviselője, Kari T. Morrissey ügyész szerint egymást követő biztonsági hibák sorozata vezetett egy ember halálához. Gutierrez-Reedet hanyagnak és meggondolatlannak nevezte, mivel bár nem szándékosan, de az ő otthonából került egy doboz éles lőszer a forgatás helyszínére. Emellett azt is felrótta neki, hogy a baleset után jobban aggódott a karrierje miatt, mint az áldozatokért.

Az háromórás tanácskozás után meghozott ítéletet rezzenéstelen arccal fogadó fegyvermester ügyvédje arról igyekezett meggyőzni az esküdteket, hogy nem csak védence felelős a tragédia miatt, hanem Baldwin is, aki eltért a forgatókönyvtől, amikor a kamera, ezáltal pedig Hutchins és Souza felé fordította, majd elsütötte a pisztolyt. Gutierrez-Reedet bizonyítékkal való visszaéléssel is vádolták, ám ezt nem sikerült bizonyítania az ügyészségnek. Ügyvédje kijelentette, hogy fellebbezni fognak az ítélet ellen.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)