Hirdetés

Ejtik az emberölés vádját Alec Baldwin ellen, de még nem lélegezhet fel

|

Fordulat történt a Rust című film forgatásán lelőtt operatőr ügyében.

Hirdetés

Másfél év telt el azóta, hogy Alec Baldwin a Rust című western forgatásán egy éles lőszerrel töltött kellékfegyverrel véletlenül lelőtte az operatőr Halyna Hutchinst, amiért később a színészt és a fegyvermestert is gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg.

Ennek értelmében Baldwinra akár 18 hónap börtönbüntetés is várhatott volna, ám most úgy tűnik, hogy egyelőre megússza a felelősségre vonást, az ügyészség ugyanis ejteni fogja a vádat, egy fontos kitétellel.

Hirdetés

Elsőként a Variety számolt be róla, hogy az eljárásban kinevezett ügyészek, Kari Morissey és Jason Lewis elállnak a vádemeléstől, mivel időközben olyan új bizonyítékok kerültek a birtokukba, amelyek megfelelő kivizsgálására már nincs elég idejük a május 3-án esedékes előzetes meghallgatásig.

"Új tényekre derült fény, amelyek további vizsgálatot és törvényszéki elemzést igényelnek. […] Következésképpen a jelenlegi időkorlátok, valamint a bűnüldöző szervek által átadott tények és bizonyítékok alapján nem tudunk eljárni a jelenlegi formában."

- áll az ügyészek közleményében, amely azonban azt is leszögezi, hogy ez a döntés nem mentesíti Baldwint a büntetőjogi felelősség alól, s hogy a vád később újra előkerülhet. A Variety forrásai szerint a színész ügyvédei is előterjesztettek egy bizonyítékot, amely befolyásolta a döntést. Az ügy másik gyanúsítottja, a fegyvermester Hannah Gutierrez Reed esetében nem ejtik a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját, a fordulatot azonban az ő védői is üdvözölték, és úgy gondolják, hogy az eljárás végén fel fogják menteni az ügyfelüket.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Baldwin elleni vád visszavonásában az is szerepet játszott, hogy az előző ügyész leterheltsége miatt új ügyészekhez került az eset, a színész jogi csapata pedig nem járult hozzá a május 3-i előzetes meghallgatás elhalasztásához. Ez a procedúra kulcsfontosságú állomása, melynek során az ügyészeknek tanúk segítségével kell bizonyítaniuk, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre a tárgyalás megkezdéséhez.

A Variety értesülései szerint eközben a Rust forgatása - amelyben Baldwin produceri szerepet is vállalt - hamarosan folytatódhat Montanában.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)