Hirdetés

Beletörne a külföldiek nyelve, ezért belgrádi csataként emlegetik a Hunyadi sorozat nándorfehérvári ütközetét

|

A Rise of the Raven cím megvan, de az európai történelemmel már hadilábon áll az amerikai sajtó.

Hirdetés

Először 2021-ben írtunk róla, hogy nagy költségvetésű tévésorozat készül Hunyadi Jánosról, a Rise of the Raven névre keresztelt projekt alapját Bán Mór Hunyadi-regénysorozata képezi, mögötte pedig többek között a Babylon Berlin és a Gomorrah sorozatokat is gyártó Beta Film áll.  Az oszmán törökök előrenyomulásának gátat vető nándorfehérvári diadal hőséről mesélő széria eddig mintegy 15 milliárd forintnyi állami támogatásban részesült, az elengedett adókat is figyelembe véve 22,5 milliárd forintos állami pénzből valósul meg, ezzel pedig minden korábbi magyar tévésorozat vagy mozifilm költségvetésénél nagyságrendekkel többe kerül, sőt a büdzséje az itthon forgatott amerikai sorozatok költségvetését is alaposan meghaladja.  

A Rise of the Ravennel kapcsolatos legfrissebb hír, hogy jól állnak a vágással, és még az év végén képernyőkre kerül a tízrészes sorozat itthon, valamint világszerte is, ugyanis a Beta Film már Londonban is bemutatta a szakmai közönségnek, és a jogok nemzetközi értékesítésén dolgozik.

Hirdetés

Sorra jelennek meg a külföldi cikkek a nagyszabású projektről, többek között a Variety is beszámolt róla, de a büszkeségbe - miszerint egy ilyen volumenű alkotás készült magyar támogatással, nemzetközi koprodukcióban - belerondít, hogy a magyarok egyik leghíresebb győzelmét elírták. 

A Variety ugyanis Battle of Belgrade-ként, azaz belgrádi csataként hivatkozik a nándorfehérvári csatára, és ez nem az első alkalom a tévesztésre, már amikor 2022-ben beharangozta, hogy Robert Lantos (A jövő bűnei, Csodálatos Júlia) producer vezetésével valósul meg az ambiciózus magyar projekt, akkor is rosszul írta. És nem a Variety az egyetlen, a Deadline, a Yahoo és más sajtóorgánumok is így jártak el. A 444 cikke szerint a Rise of the Raven angol nyelvű információs anyagai a ludasak, mivel abban következetesen Battle of Belgrade-ként emlegetik az 1456. július 4. és 1456. július 22. között lezajlott összecsapást. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)