Hirdetés

Az Alkonyat filmeket gyártó stúdió nem tartotta elég jóképűnek Robert Pattinsont

|

A könyvek írója és a rajongók sem voltak elragadtatva attól az ötlettől, hogy ő legyen Edward Cullen, inkább Henry Cavillt szerették volna.

Hirdetés

Amikor még csak alig jutott túl az alapok lerakásán a Marvel és a DC filmes univerzuma, a stúdiók óriási potenciált láttak az ifjúsági irodalom klasszikusainak és kortárs bestsellereinek adaptálásában. Bár erősen felülreprezentáltak voltak a posztapokaliptikus alkotások (lásd: Az éhezők viadala, Az útvesztő, A beavatott), azért más zsánerekben utazó filmek is érvényesülni tudtak a mozivásznon, például a csipetnyi horrorral megfűszerezett, de elsősorban romantikus fantasyként eladott Alkonyat széria.

A Stephenie Meyer regényeiből forgatott filmek több 3,3 milliárd dolláros összbevétellel zártak, miközben az elkészítésük alig 400 milliót emésztett fel, magyarán hatalmasat kaszált rajtuk a Summit Entertainment, és nem mellesleg sztárt faragtak a két főszeplőből, Kirsten Stewartból és Robert Pattinsonból. Kevésen múlott azonban, hogy valaki más kapja a 108 éves, de mindössze 17-nek kinéző Edward Cullen szerepét.

Hirdetés

Az első Alkonyat filmet rendező Catherine Hardwicke a Watchalong podcast vendégeként mesélt az idén 15 éves alkotás kulisszatitkairól. A beszélgetés során felidézte, hogy a próbafelvételek az otthonában készültek Pattinson és Stewart részvételével, akik között azonnal megvolt a kémia. Még egy kicsit félt is attól, hogy elszalad a ló a csókjelenetet gyakorló fiatalokkal, akiknek korábban még nem volt hasonlóban részük, és valami törvénybe ütköző történik, a Bella Swan szerepére kiválasztott Stewart ugyanis még nem töltötte be a 18-at.

Mindazonáltal nagyon elégedett volt a színészekkel, és a véleménye akkor sem változott, amikor másnap újranézte a felvételeket, mielőtt elküldte volna azokat a Summit Entertainmentnek. A stúdiótól azonban kétkedve hívták fel, mivel úgy vélték, hogy Pattinson nem elég jóképű. Konkrétan megkérdezték, hogy el tudja-e érni, hogy jól nézzen ki. A rendező szerint valóban előnytelen frizurát hordott akkor a színész (frufruja volt), de igyekezett megnyugtatni Summit képviselőit, hogy minden rendben lesz, ha kezelésbe veszik a haját, és nekiáll gyúrni egy kicsit, emellett pedig felhívta a figyelmüket Pattinson arccsontjára. De még ettől sem múltak el a stúdió aggályai, akikre a színész a személyes találkozás alkalmával sem tett jó benyomást (ha minden igaz, koszos pólóban jelent meg), és különben is másként képzelték el az Edwardot megformáló színészt.

Ahogy a rajongók sem, akik - főként miután Stephenie Meyer nyilvánosan a favoritjának nevezte - Henry Cavillt szerették volna a szerelmes vámpír szerepében látni. Hardwicke ugyanakkor kötötte az ebet a karóhoz, szerinte Cavill túl idősnek nézett ki ahhoz, hogy el lehessen adni középiskolásként. A rendezőt elsősorban az győzte meg Robert Pattinson alkalmasságáról, hogy mennyire meggyőző a meghallgatások és próbafelvételek során, és milyen jól passzoltak egymáshoz Kirsten Stewarttal.

Egyébként Superman és Ríviai Geralt későbbi megformálójának fogalma sem volt róla hogy ő is szóba került, amíg hivatalosan be nem jelentették, hogy Pattinson kapta a szerepet. Egy tavalyi interjúban azt mondta, hogy bár szívesen eljátszotta volna Edwardot, nincs benne tüske, amiért másként alakult.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)