Hirdetés

A Young Avengers lehet a következő Bosszúállók film, elmagyarázzuk, miért

|

Egyre több jel mutat arra, hogy az ötödik Avengers moziban már az Ifjú Bosszúállókat látjuk majd csatasorba állni, az MCU negyedik fázisa pedig ezt a filmet vezetheti fel.

Hirdetés

A Marvel filmes univerzuma pontosan azért annyira zseniális, mert egy hatalmas és komplex terv pókhálója bújt meg a felszín alatt már a kezdetektől fogva. Kevin Feige és csapata szépen lassan hintette el azokat az információtöredékeket, melyek végül az utolsó két Bosszúállók mozihoz, vagyis a Föld legnagyobb hőseinek és Thanosnak, az őrült titánnak a végső összecsapásához vezettek. 

Badarság lenne azt feltételezni, hogy a Marvelnél ne lenne meg most is hét lakat alatt őrizve a következő nagy terv, erről pedig ahogy lenni szokott, már számos komplex rajongói teória született. Mi ezúttal azt a felvetést kezdjük el boncolgatni, miszerint a negyedik MCU fázis filmjei és sorozatai egy majdani Young Avengers mozit vetítenek előre, ennek érkezéséig pedig szépen sorban meg fogunk ismerkedni az Ifjú Bosszúállók nevezetű szuperhőscsapat összes prominens tagjával. Összeszedtük tehát, kik is ezek a fiatal szuperhősök, és az eddig közzétett vagy épp kiszivárgott információk alapján, illetve a mi feltevéseink szerint mely filmekben és Disney+-os tévésorozatokban találkozhatunk majd velünk. Akadnak köztük olyanok, akiket már láttatok is. 

Előre szólunk, hogy masszív spoilerek következnek többek között a WandaVision kapcsán!

Hirdetés

Speed és Wiccan

Első két versenyzőnket, illetve az ő fiatal verziójukat csupán nemrég ismerhettük meg az MCU-n belül is, hiszen Speed és Wiccan, azaz Tommy és Billy a WandaVision sorozatban is felbukkantak gyermekként. A két ifjú hős a Marvel képregényeiben is Wanda és Vízió gyermekeiként jelent meg először, lelküket viszont a pokol ura, Mephisto ragadta magához, ugyanis eredetileg az ő lélekszilánkjaiból lettek létrehozva az ikrek. Tommy és Billy lelkei azonban kiszabadultak és két újszülött testébe költöztek, szóval az ikrek gyakorlatilag bár két külön családban, de ismételten megszülettek, tinédzserkorukban pedig az Ifjú Bosszúállók tagjaivá váltak - Wiccan a csapat egyik alapítója volt, Speed a képregénysorozat tizedik számában csatlakozott a többiekhez.

A WandaVision évadzárójában ugyebár elvileg eltűnik a teljes Hex, vagyis Wanda varázsvilága, így az általa kreált Vízió és az ikrek is semmivé lesznek. A stáblistás jelenetben viszont azt láthattuk, hogy Wanda immár Skarlát Boszorkányként bújja a végtelenül gonosz varázskönyvet, a Darkholdot, közben pedig meghallja gyermekei hangját. Azt már tudjuk, hogy Wanda Maximoff fontos szereplője lesz a 2022 márciusában érkező Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmnek is, így talán nem túl nagy merészség azt feltételezni, hogy ebben a moziban a Skarlát Boszorkány épp azon fog munkálkodni, hogy valamiképp visszahozza gyermekeit. Lehet, hogy multiverzum egy párhuzamos világában lel rájuk, de elképzelhető, hogy az ikrek épp valamely cseppet sem kellemes dimenzióban raboskodnak, talán épp a korábban említett Mephistóhoz kerültek.

Megvan az esély arra, hogy a Doctor Strange in the Multiverse of Madness végén már nem két kisiskolást láthatunk, hanem végre tinikorba lép a visszatérő Speed és Wiccan, így pedig tökéletes kezdőtagjai lehetnének majd a Young Avengers csapatnak.

Patriot

A Disney+ sorozatos naptárában a Wandavisiont közvetlenül a The Falcon and the Winter Soldier követi, egyes források szerint pedig ebben a szériában nemcsak Sólyom, Bucky Barnes, Sharon Carter és Zémó Báró tér vissza, sőt nemcsak John F. Walker, azaz U.S. Agent debütál, hanem feltűnik Isaiah Bradley, az első fekete Amerika Kapitány is. A képregényekben Isaiah Bradley azon 300 afroamerikai katona egyike volt, akiken kísérleti jelleggel kipróbálták a Project Rebirth szérumot, vagyis gyakorlatilag ők lettek annak a szuperkatona-programnak a kísérleti nyulai, ami megpróbálta újraalkotni azt a szérumot, ami Steve Rogerst is emberfeletti erővel ruházta fel.

A legtöbb kísérleti alany meghalt, a kevés túlélő viszont szupererővel bírt. Bradley a második világháború alatt német fogságba esett, ahonnan kiszabadult, de Amerikában inkább eltakarították őt az útból, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Végül 17 év után szabadult, Eisenhower adott neki elnöki kegyelmet.

Számunkra azonban most Isaiah Bradley unokája, Elijah Bradley lesz kiemelten fontos, aki transzfúziót kapott nagyapjától, a vérátömlesztésnek köszönhetően pedig ő is Amerika Kapitányéhoz hasonló képességekre tett szert, Patriot néven vált az Ifjú Bosszúállók alapító tagjává. A The Falcon and the Winter Soldier esetében az évadzáró stáblistás jelenetében tudnánk elképzelni azt, hogy a fiatalt Elijah megtalálja nagyapja pajzsát, és rájön, milyen örökséggel rendelkezik. 

Kid Loki

Egyáltalán nem biztos, hogy Kid Loki is tagja lesz az MCU-s Young Avengers csapatnak, de amilyen elborultnak tűnik - a szó lehető legjobb értelmében véve - a 2021. június 11-én elstartoló Disney+-os Loki sorozat, simán benne van a pakliban, hogy épp itt debütál ez a karakter, aki később akár még az Ifjú Bosszúállók filmben is fontos szerephez jutna. 

Kid Loki a Young Avengers képregénysorozat második szériájának első számában csatlakozott a csapathoz. Loki a Marvel füzeteiben több alkalommal is meghalt és feltámadt már, volt például amikor nőként született újjá. Egy esetben pedig egy kisfiúként, ő volt Kid Loki, aki csak ideiglenesen állt az ifjú hősök mellé: a második Young Avengers képregénysorozat 15. számában elhagyta a csapatot, miután Wiccan öregít rajta egy keveset, és fiatal felnőtté változtatja őt. 

Hiába közeledik a premier, egyelőre még csak nagyon keveset tudunk a Loki tévésorozatról, de az már az első előzetes alapján is bizonyos, hogy itt is a párhuzamos univerzumokon és idősíkokon lesz a hangsúly, hiszen feltűnt a trailerben a Time Variance Authority nevezetű szervezet logója, illetve központja is. Soha vissza nem térő alkalom lehet ez a sorozat arra, hogy Kid Loki végre az MCU-n belül is megmutathassa magát, később pedig akár a Young Avengers moziban is feltűnhessen. 

Sólyomszem (Kate Bishop) 

A feltételezések és teóriák után most végre egy kicsit a konkrétumokról is beszélhetünk, Katherine Bishop ugyanis teljesen bizonyosan a 2021 végén debütáló Hawkeye tévésorozat egyik főszereplője lesz, Hailee Steinfeld fogja alakítani őt. A képregényekben Kate Bishop már az első füzettől fogva a Young Avengers tagja volt, szuperhősnevén pedig nem sokáig gondolkodhatott, hiszen egészen egyszerűen ő is Sólyomszemnek hívatta magát. Fontos megjegyezni, hogy az eredeti Sólyomszem, Clint Barton ekkor halott volt a Marvel képregényeiben, így nem volt annyira zavaró a névegyezés. A füzetekben persze egy halál sem végleges, így Clint később visszatért, sőt épp ő lett az új, fiatal Sólyomszem egyik mentora. 

Valami hasonlóra számítunk a Hawkeye sorozatban is, mármint Clint Barton itt is szárnyai alá veszi és kiképzi az ifjú Kate Bishopot. A sorozat játékideje bőven elegendő szabad teret biztosít ahhoz, hogy részletesen bemutathassák nekünk Kate-et, aki így az Ifjú Bosszúállók film érkezéséig a csapat legmélyebben megismert, a nézők által legjobban megszeretett, legnagyobb kötődést kiváltó karakterévé válhat. 

Miss America

Miss America, azaz America Chavez személyében egy ugyancsak biztosnak mondható MCU-s újoncot köszönhetünk, vele először a korábban már megemlített 2022-es Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmben találkozhatunk majd, itt Xochitl Gomez alakítja a fiatal hősnőt. A Marvel képregényeiben America Chavez egy különleges helyen, az időn és téren kívüli, Utopian Parallel nevezetű realitásban nevelkedett édesanyjaival. A kis America még csak hat éves volt, mikor az Utopian Parallelt a pusztulás fenyegette. Édesanyjai feláldozták magukat, hogy megmentsék ezt a világot.

Nem lenne jó most mélyebben belemenni, mert elég kusza már így is Miss America eredettörténete, de a lényeg nagyjából annyi, hogy egy Demiurge nevezetű mágikus entitás jelenlétének köszönhetően America Chavez szuperképességekre tett szert, majd elkezdett utazni a multiverzum különböző világaiban és valóságaiban, végül pedig az ismert Marvel hősök között között ki, immár Miss America néven. Kid Lokihoz hasonlóan ő is a második Young Avengers képregénysorozat első számában csatlakozott az Ifjú Bosszúállókhoz. America Chavez a képregényekben leszbikus karakterként jelent meg, ő volt a Marvel első latinamerikai LGBTQ szereplője. 

Miss America karaktere sok lehetőséget rejt, bemutatását sokfelé el lehet vinni az MCU-n belül, de mivel egy felettébb érdekes hősnőről van szó, és a füzetekben komoly kötődése van az Ifjú Bosszúállókhoz, valószínűleg a Marvel Studios fejesei nem véletlenül szedték pont őt elő a Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmhez. Nagyon úgy tűnik, hogy ez bizony a kirakós egy újabb darabja, ami később a nagy Young Avengers kép megismerésében segíthet nekünk. 

Hulkling

Az utóbbi időkben a Marvel Comics nagy képregényes eseményei szempontjából egyértelműen Hulkling bírt a legnagyobb jelentőséggel. Hulkling, azaz Theodore Altman két idegen faj, a kree és a skrull szülötte. Anyja nem más volt, mint Anelle skrull hercegnő, apja pedig a kree szuperhős, az első Marvel Kapitány, vagyis Mar-Vell. Születése után anyja utasítására a szolgálók egyből a Földre vitték a gyermeket, mivel a hercegnő attól tartott, nem lenne fia biztonságban sem a kree-ktől, sem pedig a skrulloktól. Bolygónkon elvileg az apjához kellett volna elhozni a kicsit, de kiderült, hogy Marvel Kapitány időközben meghalt. Végül az az alakváltó skrull nő nevelte fel őt, aki elhozta a Földre. 

Hulkling alapító tagja volt az Ifjú Bosszúállóknak, később pedig egymásba szerettek, majd össze is házasodtak egy másik csapattaggal, Wiccannel. Említettük azonban, hogy Hulkling kiemelt fontossággal bírt mostanában a Marvel füzeteiben. Nos, ennek oka nem más, hogy VIII. Dorrek császár néven belőle lett az egyesült kree és skrull birodalom uralkodója, gyakorlatilag az egész világegyetem legnagyobb és leghatalmasabb szövetségét vezeti - oldalán persze párjával Wiccannel. 

Az MCU-ban Hulkling felbukkanására két remek lehetőség is nyílik majd a jövőben: az egyik a 2022 novemberében érkező Marvel Kapitány 2 mozifilm lesz, a másik pedig az egyelőre premierdátum nélküli Secret Invasion tévésorozat. Az előbbi filmről alig tudunk valamit azon túl, hogy a címszereplő mellett helyet kap még benne Ms. Marvel (aki hamarosan ugyancsak saját Disney+-os sorozatot kap), illetve a WandaVisionben megismert felnőtt Monica Rambeau. Mellettük még bőven jut hely a skrulloknak, és mondjuk Hulklingnak is. A Titkos Invázió képregényeken alapuló Secret Invasion tévésorozat pedig dedikáltan az alakváltó skrullokról fog szólni, itt is simán bemutatkozhatna az ifjú Hulkling, akivel később még tovább lehetne bontogatni az MCU kozmikus vonalát. 

Stature/Stinger

A második Hangya, Scott Lang lánya, Cassie Lang megint egy olyan szereplő, akivel már találkozhattunk az MCU-ban: gyerekként mindkét Ant-Man mozifilmben a szívünkbe zártuk őt, Thanos csettintése után pedig ugyebár eltelt öt teljes év, így a Bosszúállók Végjátékban már annyival idősebben láthattuk őt viszont. 

A Marvel füzeteiben apjáéhoz hasonló képességekkel bír, szabadon tudja változtatni testének méretét, akár emeletes ház nagyságúra is megnőhet. Hivatalosan a Young Avengers második számában csatlakozott a csapathoz, később kilépett, majd visszatért, párhuzamosan a felnőtt hősöket összefogó Mighty Avengers formációnak is tagja volt. Az Avengers: The Children's Crusade képregényben Doctor Doom megölte őt, majd az Avengers World 16. számában már fel is támasztotta. Ugye, hogy egy halál sem végleges a Marvel világában? Cassie kezdetben még Stature néven hősködött, de 2016-ban az The Astonishing Ant-Man hatodik számában felvette a Stinger nevet.

Pontos premierdátummal egyelőre még nem rendelkezik, de elvileg még 2022-ben megérkezik az Ant-Man and the Wasp: Quantumania mozifilm, bár egy esetleges csúszás sem lenne nagyon meglepő. Mindenesetre mi itt, ebben a filmben számítunk arra, hogy Cassie apja nyomdokaiba lép, és ő maga is szuperhősnek áll. Ebben a moziban egyébként már Kathryn Newton fogja eljátszani Cassie-t, nem pedig az az Emma Fuhrmann, aki a 2019-es Bosszúállók: Végjátékban alakította a karaktert.

Iron Lad

Ha pedig már úgyis az Ant-Man and the Wasp: Quantumania filmnél tartunk, akkor érdemes kitérni a mozi főgonoszára, vagyis Kangre, a hódítóra. Kang, azaz Nathaniel Richards a Marvel képregények egyik leghatalmasabb és legjobban megírt gonosztevője, személyében az MCU egy újabb Thanos kaliberű antagonistát kaphatna, így nagyon reméljük, hogy nem akarják karakterét egyetlen filmre elfecsérelni. Bemutatása viszont remek lehetőséget biztosít arra, hogy megismerjük azt a képregényes hőst, aki az egész Ifjú Bosszúállók csapatot összehívta. 

Iron Lad ugyanis nem más, mint a fiatal Nathaniel Richards, vagyis az a srác, akiből később majd Kang a hódító lesz. Kang és az időutazás kéz a kézben járnak, így egyetlen pillanatig se lepődjetek meg azon, hogy a különböző idővonalakon, a különböző életkorú "Kangek" más és más névvel, vagy épp személyiséggel bírnak. Idős önmagával ellentétben a fiatal Nathaniel Richards például egy jófiú, aki Iron Ladként összerántotta az egész Young Avengers bandát. 

Belépőjét leginkább az Ant-Man and the Wasp: Quantumania stáblistás jelenetében tudnánk elképzelni, magát a karaktert pedig immár a konkrét Young Avengers mozi bonthatná ki rendesen. Korábban egyébként felmerültek már pletykák, hogy a Vasember 3-ban szerepelt kisfiú lesz majd az MCU saját Iron Ladje, és ennek a teóriának a bizonyítékát látták egyesek abban is, hogy a szóban forgó fiú idősebb verziója részt vett Tony Stark temetésén is, de mi így is Nathaniel Richardsban bízunk.

Nem szabad egyébként azt sem elfelejteni, hogy készül egy Ironheart tévésorozat is, amelyben Dominique Thorne alakítja majd a címszereplőt, és bár a képregényekben Riri Williams, azaz Ironheart nem volt a Young Avengers tagja, az MCU-ban még átkavarhatják a kártyákat. 

Ők tehát az Ifjú Bosszúállók tagjai, akik közül egyesek teljesen biztosan, mások pedig nagy valószínűséggel feltűnnek majd a Marvel filmes univerzum sorozataiban és filmjeiben. Kevin Feige és az írócsapat soha, semmit nem csinál ok nélkül, azt pedig több interjúban már maga Feige is elejtette, hogy a következő Bosszúállók film egyrészt nagyon más lesz mint a korábbiak, másfelől pedig a hozzá elvezető út kis morzsáit már most elkezdték elszórni nekünk. 

A Young Avengers képregények kifejezetten jónak számítottak, a bennük megismert fiatal hősöket pedig azóta számos nagyszabású Marvel Comics képregényes eseményben láthattuk, akár kulcsfontosságú szerepekben is. Mindannyian hozzájárulhatnak ahhoz, hogy tovább bővüljön, színesedjen az MCU, pár év múlva pedig visszatérhetünk arra, hogy igazunk volt-e a mostani okfejtésünkben, és végül tényleg a mozivásznon fújnak-e gyülekezőt az Ifjú Bosszúállók. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)