Hirdetés

A vártnál is nagyobb durranás az Oppenheimer, nagyon fontos mérföldkövet hagyott el Christopher Nolan filmje

|

Nézettségben már lenyomta a rendező egyik legsikeresebb filmjét, igaz, egyelőre még nem mindenhol.

Hirdetés

A nyár kellős közepén valósággal berobbant a mozikba az Oppenheimer, a Manhattan-terv igazgatójának életrajzából készült thriller. A Universal Pictures gondozta film sugárzó sikerét az sem tudta elhomályosítani, hogy a rivális Warner Bros. Pictures megversenyeztette a Barbie filmmel, ami mostanra szinte behozhatatlan előnyre tett szert.

A film eddigi bevételei ugyan szépen alakulnak, és még egy darabig vetítik is az Egyesült Államokon kívül, azonban ahogy várható volt, Nolan Batman-trilógiájának csak az első felvonását tudta megverni. Ellenben sokak nagy meglepetésére az USA-ban már most több bevételt hozott, mint a rendező 2010-es sikerfilmje, az Eredet. 

Hirdetés

Ami talán még értékesebbé teszi az eredményt, a puszta tény, hogy hogy egy életrajzi film vert meg egy korszakalkotó, agytekerős sci-fit. A legutóbbi, 9 milliós hétvége ugyan 300 millióra emelte az Oppenheimer észak-amerikai jegybevételeit az Eredet 292 milliójával szemben, a helyzet globálisan egyelőre még ennek a fordítottja. Onnan nézve az Eredet 826 milliója áll szemben az Oppenheimer 777 milliójával, de a jó IMAX-es szereplés valószínűleg eltünteti majd a különbséget. Sőt, becslések szerint az sem kizárható, hogy a végösszeg a 900 milliót is meg fogja haladni.

Annak ellenére, hozta a film az impozáns nézettségi számokat, hogy az azonos időpontban debütált Barbie-film azóta minden hétvégén megverte a háromórás Nolan-produkciót. A kezdeti ijedelem ellenére a két film közeli premierje nem volt rossz döntés, sőt jól rezonáltak egymásra. Nem véletlen, hogy már a bemutatóhoz vezető hetekben mémesedett a "Barbenheimer" kifejezés.

Nem látni még a sztori végét, de aki a Dunkirk és a Tenet visszafogott sikere után már temette Nolant, az most jobb, ha kidobja a pörgettyűt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)