Hirdetés

A vaktöltényes kellékfegyverek elhagyását kezdeményezi a The Boys showrunnere

|

A múlt héten elhunyt Halyna Hutchins emléke előtt tisztelegve Eric Kripke vizuális effektek használatával kerülné el az újabb haláleseteket.

Hirdetés

Ezen a ponton valószínűleg már minden internetező értesül róla, hogy néhány napja halálos baleset történt a The Rust című western új-mexikói forgatásán: Alec Baldwin egy kellékfegyvert elsütve kioltotta a vezető operatőr Halyna Hutchins életét, a rendező Joel Souzát pedig megsebesítette.

Sajnos nem ez az első alkalom, amikor egy elvileg ártalmatlan fegyver okoz tragédiát,  hiszen Bruce Lee fia, Brandon Lee is így halt meg A holló című film forgatásán 1993 márciusában, amikor is a vaktöltény robbanásával egy korábban megszorult lövedék fúródott a gyomrába.

Hirdetés

A 28 éves színész tragédiája után szigorú szabályokat vezettek be a kellékfegyverek használata kapcsán, így már minden forgatáson jelen kell lennie egy képzett fegyvermesternek, aki gondoskodik a biztonságról. Habár a nyomozás továbbra is folyik, a The Rust forgatásán egyértelműen  történt valamiféle mulasztás, így élénk diskurzus kezdődött arról, hogy miként lehetne megelőzni az újabb tragédiákat.

Nemrég a The Boys showrunnere, Eric Kripke is beszállt az ötletelésbe, aki a maga részéről fogadalmat tett, hogy Halyna Hutchins emléke előtt tisztelegve nem használ többé vaktöltényes kellékfegyvereket a forgatásain, és másokat is felszólított, hogy kövessék a példáját. A fegyvercsövek villanását a jövőben így vizuális effektekkel oldaná meg.

A The Boys VFX-felelőse, Stephan Fleet már reagált is a felhívásra, vállalva az effektek elkészítését. Saját Twitter-posztjában arra is kitért, hogy a filmiparnak már elő kellett volna állnia olyan kellékfegyverekkel, amelyek rugós mechanizmussal, párafüsttel és LED-ekkel szimulálják egy valódi fegyver működését.

A puszta szabályok elégtelenségére pedig James Gunn, a Galaxis őrzői és a Suicide Squad - Az öngyilkos osztag rendezője is rámutatott. Gunn szerint az újabb regulák sem fognak segíteni, ha nem tartják be őket, a rendező szerint ugyanis már a The Rust munkálatai alatt sem történhetett volna meg a baleset, ha mindenki betartja a jelenleg érvényes procedúrákat.

"Nem hibáztatok személyesen senkit, nem ismerem az összes tényt. De ha mindenki betartotta volna a megfelelő protokollt, akkor ez nem történhetett volna meg.

- írta a Twitteren.

Ti mit gondoltok, szerintetek is itt az idő a valódi fegyverek kitiltására a filmforgatásokról?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)