Hirdetés

A Star Wars egyik legismertebb fejvadásza is szerepelhetett a Skywalker korában, csak senki nem vette észre

|

Nehéz is lett volna felfedezni őt, mert úgy tűnik, hogy nem csak a nevét változtatta meg, hanem külleme is alaposan átalakult.

Hirdetés

Először A Birodalom visszavág egyik legendás jelenetében bukkantak fel Darth Vader társaságában a galaxis legádázabb fejvadászai. Bár alig szerepeltek a filmben, a rajongók azonnal imádni kezdték őket, és ez nem csak legkedveltebb képviselőjükre, Boba Fettre igaz. A corelliai Dengar is igazi közönségkedvenc lett például, számos könyvben és képregényben találkozhattunk vele az elmúlt évtizedekben, felbukkan a Star Wars: The Clone Wars animációs sorozatban is. Egy új teória szerint pedig bizony a Skywalker korában is szerepelt.

Hirdetés

Mindez elvileg azért nem tűnhetett fel nektek (nyilván nekünk sem), mert a kilencedik epizód idején álnevet használt, sőt a teste is komoly átalakításokon esett át. A The Rise of Skywalker Visual Dictionary megemlít egy Rotgar Deng nevű szereplőt, aki a leírás szerint egy képzett corelliai fejvadász. Rotgar Deng jelenleg inkognitóban dolgozik, tehát nem ez az igazi neve. Testének nagy részét kibernetikus alkatrészekre cserélte, ezzel magyarázható az, hogy nem fogott rajta az idő vasfoga. 

A rajongói teória szerint tehát Dengar valamikor gépesítette magát, felvette a Rotgar Deng nevet, és megpróbált inkognitóban ténykedni. A Skywalker korában a Kijimi bolygón találkozhattunk vele, de ezt a planétát ugyebár az Első Rend felrobbantotta, így nem lehet tudni, hogy Rotgar Deng (avagy Dengar) sikeresen elmenekült-e, vagy ő is odaveszett a robbanásban - ha Zorii Bliss és Babu Frik is megúszta a dolgot, akkor még akár Dengarnak is sikerülhetett. 

Amennyiben Dengar és Rotgar Deng valóban egy és ugyanazon személy, teljesen bizonyos, hogy előbb vagy utóbbi valamelyik regényben vagy képregényben ezt meg fogja erősíteni a Lucasfilm is. Szerintetek van alapja ennek a teóriának? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)