Hirdetés

A Star Wars: Az akolitus alkotóját a Knights of the Old Republic 2 egyik legérdekesebb karaktere inspirálta

|

A LucasArts klasszikusa feledhetetlen karaktereket hozott.

Hirdetés

Star Wars: Az akolitus a Baljós árnyak előtt 100 évvel, a High Republic érában játszódik. Messze vagyunk a Skywalker család kalandjaitól, ez pedig rengeteg ajtót nyitott meg az Akolitus feje, Laslye Headland előtt. Headland a Den of Geeknek adott interjújában mesélt egy kicsit a sztoriról és inspirációjáról.

Elmondása szerint a történetmesélést nagyban segítette, hogy a trilógiáktól elszakadva belenyúlhattak a Legendák eseményeibe. Ezek azok a könyvek, képregények és játékok, melyek már nem tartoznak a hivatalos kánonhoz. Ezek között találjuk a BioWare és az Obsidian fejlesztette Star Wars: Knights of the Old Republic epizódokat is.

Hirdetés

Egy ponton Darth Bane neve is előkerült a beszélgetésben, amire Headland a következőt válaszolta:

"Nem szeretnék nagyon belemenni ebbe a lore darabkába, de igen, előrángattunk olyan dolgokat a Legendákból, melyek szerintem érdekesek lehetnek, nemcsak a történetmesélés tekintetében, de egy magamfajta rajongó szemszögéből is."

Az alkotó elárulta, hogy nagyon szerette a Knights of the Old Republic első és második részét, és külön kiemelt egy Sith lovagot a szériából.

"Darth Traya azonnal kiugrik számomra, mint inspiráció."

A Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords egyik kulcsfontosságú karakteréről van szó, aki Kreiaként mutatkozik be a főszereplőnek és csak jóval később derül fény a kilétére. Sokaknak ismerős lesz a név, de nem biztos, hogy a sorozatban is viszontlátjuk majd. Headland nem részletezte, hogy Darh Traya felbukkan-e vagy valaki máshoz használta esetleg alapként. Akárhogy is, az inspiráció egyértelmű, ezt pedig nagyrészt annak köszönhetjük, hogy hosszú hosszú évtizedek után egy új időszakban járhatunk végre.

"Két okból is ebben az érában akartam elmesélni a sztorit. Egyrészt így nagyon messze vagyunk az előzménytrilógiától, és nem akartam belekavarni a kánonba. Másrészt imádom, hogy nincsenek itt visszatérő karakterek. Nagyon feszült lettem volna, ha rám bízták volna a régi hősöket, de egyébként is láttuk őket eleget. A High Republic egy szabad homokozót adott."

Hogy Headland mit épített ebben a homokozóban, az június 4-én kiderül.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)