Hirdetés

A Rey karakterére épülő Star Wars film rendezője szerint ideje, hogy egy nő formálja a történetet

|

A kétszeres Oscar- és hétszeres Emmy-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy vethet véget egy több mint negyvenéves tradíciónak.

Hirdetés

Miközben az élőszereplős és animációs sorozatokat illetően többé-kevésbé sikerült tartania magát a Disney és a Lucasfilm párosának az évekkel ezelőtt lefektetett tervéhez, addig filmes fronton egyik produkció a másik után vérzett el. Más projektek mellett a kukában végezte Kevin Feige Marvel-vezér filmje, de Patty Jenkins Rogue Squadronja is parkolópályára került, Taika Waititi filmje szintén régóta csúszik, legutóbb a forgatókönyvírók sztrájkja tett be neki.

A Skywalker kora utáni években tehát komoly bizonytalanság övezte a franchise sorsát, mígnem a tavaly áprilisi Star Wars Celebration alkalmával Kathleen Kennedy hivatalosan is bejelentette, hogy melyik az a három film, ami visszaviszi a moziba járó nézőket a messzi-messzi galaxisba. Az egyikben Dave Filoni varrja majd el A Mandalóris és az abból kinőtt többi Disney+-os sorozat szálait, a másikban James Mangold mutatja be a jedik eredettörténetét, míg a harmadikban Sharmeen Obaid-Chinoy meséli el az új Jedi Rend létrejöttének történetét 15 évet előreugorva a jövőben.

Hirdetés

Az imént említettek közül egyedül az utóbbi rendelkezik premierdátummal, a ha nem jön közbe semmi, akkor 2026. május 22-étől kezdik vetíteni az Egyesült Államokban, nálunk pedig egy nappal hamarabb. Amennyiben ez a projekt tényleg révbe ér, akkor ez lesz az első Star Wars mozifilm a franchise 1977-es indulása óta, amelyiknek nő a rendezője. A pakisztáni-kanadai Sharmeen Obaid-Chinoy a CNN érdeklődésére elmondta, hogy nagyon izgatott a projekt miatt, mert valami igazán különlegeset fognak létrehozni. Megjegyezte továbbá, hogy már 2024-et írunk, tehát itt az ideje, hogy végre jöjjön egy nő, aki a kezébe veszi és irányt szab egy, a messzi-messzi galaxisban játszódó történetnek. Ennek ráadásul a Daisy Ridley alakította Rey Skywalker lesz a központi szereplője.

Ridley korábban azt nyilatkozta, hogy a forgatókönyvet még nem olvasta el, de a történetet másr ismeri, ami alaposan meglepte, mivel másra számított. Ugyanakkor meggyőződése, hogy ezt érdemes filmre vinni és elmesélni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)