Hirdetés

A Marvel Titkos inváziója nagyon sokba került, és nem úgy fest, hogy megérte az árát

|

Hiába üdítő, hogy nem csak egyféle sorozat készül a Marvel név alatt, a magas költségek és a rossz nézettségi adatok nem sok jót ígérnek.

Hirdetés

A streaming szolgáltatók nem szoktak dicsekedni azzal, hogy mennyit költenek egy-egy szériára. A számok akkor kerülnek csak elő, amikor egy sorozat nagyot ment, érthető okokból. A Titkos invázió helyzete azonban más: a Disney az Egyesült Királyságban forgatta a szériát, hogy profitálhasson az onnan érkező költségtérítésből, ehhez viszont publikussá kellett tennie a számokat.

Ennek köszönhetően kiderült, hogy a Titkos invázió összesen 211,6 millió dollárba (kb. 71 milliárd forintba) került. Ez még önmagában nem lenne feltétlenül probléma, ha a széria akkorát menne, mint egy jobban sikerült MCU film. Sajnos azonban erről egyelőre nincs szó. Sőt!

Hirdetés

A Titkos invázió a Marvel második legkevésbé népszerű sorozata. A Samba TV  független elemzői cég adataiból megtudtuk, hogy a szériát összesen 994 ezren nézték meg az első 5 napban, ami épphogy elég volt ahhoz, hogy lehagyja a Ms. Marvel nyitóidőszakát, és annak 775 ezer nézőjét.

De hogy legyen viszonyítási alap: a Loki 2,5 milliónyi szempárt érdekelt, míg a Holdlovag 1,8 millió embert vonzott be. A Disney arra számított, hogy a Titkos invázió mindkettőt lekörözi majd, köszönhetően a legendás forrásanyagnak (a Secret Invasion képregények, a Marvel egyik legismertebb története ez) és az olyan sztároknak, mint Samuel L. Jackson és Don Cheadle. A valóság azonban az, hogy a nagyközönség valamiért nem lett lelkes.

A költségek fényében ez meglehetősen nagy bukásnak számít: a széria legyártása kétszer annyiba került, mint a Vaják első évada, és 20 százalékkal többe, mint az első Amerika Kapitány film. Ennek többek közt az is volt az oka, hogy bár a Titkos invázió forgatásai befejeződtek tavaly áprilisban, de a Marvel később berendelte az egész stábot négy hónapos újraforgatásra (amihez még egy új író is csatlakozott).

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A költségeket azzal tudták enyhíteni, hogy szinte mindent az Egyesült Királyságban intéztek. A helyi támogatási rendszer lehetővé tette a Disneynek, hogy visszaigényeljék forgatási költségeik 25 százalékát, amennyiben a gyártási büdzsé legalább 10 százalékát az országban költötték el. A Disney a követelmény sokszorosát teljesítette, és még egy alvállalatot is felállított az országban Grass-Fed Productions névvel. Így összesen 41,3 millió dollárt sikerült jóváiratni.

Ettől függetlenül a Titkos invázió helyzete fájdalmas seb maradt a Disney számára. Bár kiritkai oldalról sokan elismerték a feszült hangulatot, és az érdekes alapsztorit, a Marvel rajongókat láthatóan nem sikerült meggyőzni. Azok után, hogy a Disney+ már évek óta több száz millió dolláros veszteséget termel, és az MCU lendülete is fogyatkozni látszik, nem valószínű, hogy Bob Iger és kollégái mosolygósan bólogatással fognak reagálni a történtekre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)