Hirdetés

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűiben feltűnik végre az a szereplő is, akit sokan hiányoltak Peter Jackson trilógiájából

|

Az Amazon sorozata orvosolja A Gyűrűk Ura filmtrilógia egyik nagy hiányosságát.

Hirdetés

Egy biztos, Tolkien munkásságának rajongói izgalmas évek elé néznek. 2026-ban például ismét Új-Zéland, azaz Középfölde mesés tájai fogják elvarázsolni a nézőket a mozikban, várhatóan akkor debütál a The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum a karaktert korábban sikerrel megformáló Andy Serkis rendezésében, Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens produceri felügyelete mellett.

Ennél hamarabb láthatjuk a The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című animét, már idén decemberben, ami azt illeti. A trilógia eseményei előtt 183 évvel játszódó történet középpontjában Rohan legendás királya, Pörölykezű Helm és családja áll, akik a dúnföldi vademberek ellen védelmezik királyságukat.

Hirdetés

Mindkét produkciót megelőzi azonban A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűinek második évada, amelynek augusztus 29-én esedékes premierjét látványos előzetessel harangozta be az Amazon. A Prime Video streamingplatformra érkező nyolc új epizódban pedig végre feltűnik az a Bombadil Toma is, akinek ugyan fontos szerep jutott Tolkien regényeiben, mégis kimaradt Peter Jackson trilógiájából. Ez persze valahol érthető is, hiszen a rejtélyes figura, aki a feltételezések szerint maga is a maiák egyike, nagyrészt dalokkal és történetekkel szórakoztatta Zsákos Frodót, Csavardi Samut, Tuk Peregrint és Borbak Trufiádokot, de amikor a szükség úgy hozta, meg is mentette őket a buckamanótól.

A Vanity Fair exkluzív képén Bombadil Toma azt a Daniel Wayman alakította, név nélküli idegent látja vendégül, akiről bizonyosan csak annyit tudni, hogy egy varázsló hiányos emlékekkel, a kilétét még nem fedték fel az alkotók, de azért utaltak rá az első évad végén. A természettel harmonikus kapcsolatot ápoló, gyakran dalra fakadó maiát, akire még az Egy Gyűrű sincs hatással (sem ő az Egy Gyűrűre) az Amazon sorozatában Rory Kinnear (Black Mirror, Penny Dreadful) kelti életre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)