Hirdetés

A Disney történetének egyik legnagyobb bukása lehet az új Indiana Jones film

|

Harrison Ford hiába remekel, nem tud elég nézőt a moziba csábítani.

Hirdetés

Már a nyitóhétvégét követően beszámoltunk róla, hogy bár nálunk egész jól teljesít a mozikban az Indiana Jones és a Sors Tárcsája, a nemzetközi piacokon sajnos közel sem lett akkora siker a film, mint azt a legtöbben várták, vagy ahogy a Disney fejesei remélték. Harrison Ford most utoljára ragadott ostort és kalapot, hogy eljátssza a legendás kalandort, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megemelje a rajongók pulzusát.

A premier óta eltelt három hétben a film 306 millió dollárt hozott a konyhára, ennek felét amerikai, a másik felét a nemzetközi filmszínházakban sikerült begyűjtenie. Ez azért problémás, mert ahogy arra több magyarázó anyagban is kitértünk, ennek az összegnek durván a felét benyelik a mozik, miközben a film forgatási költségei (köszönhetően többek közt a Covid okozta kavarásnak) 300 millióra rúgtak.

Hirdetés

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy marketingre is eltapsolt legalább 100 millió dollárt a stúdió, akkor egyértelművé válik, hogy elég durva mínuszban vannak. Ahhoz, hogy legalább nullára kijöjjenek, el kéne érniük a 800 millió dollárt, de miután a héten a Barbie és az Oppenheimer is mozikba kerül, aligha tölt majd meg sok termet James Mangold filmje. Legutóbb a John Carter volt hasonló bukás, ott 200 millió dollár veszteséggel zárt a Disney, és ásta el örökre a sci-fi franchise-t.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)