Hirdetés

55 millió dollárt kapott a Netflixtől egy sorozatra a 47 Ronin rendezője, de ő inkább elverte az egészet

|

Carl Erik Rinsch részvényeket, kriptovalutát és sportkocsikat vásárolt a pénzből, a sorozatból nem lett semmi, de az egyfilmes rendező szerint még így is a Netflix tartozik neki.

Hirdetés

Emlékszel még a 2013-as 47 Roninra? Senki sem hibáztat érte, ha nem. Hiába szerepelt ugyanis Keanu Reeves mellett egy sor ismert színész (Hiroyuki Sanada, Tadanobu Asano, Cary-Hiroyuki Tagawa) a körülbelül 225 millió dollárból forgatott fantasy akciófilmben, a rettenetes forgatókönyv és az egydimenziós karakterek kiherélték az első látásra ígéretesnek tűnt produkciót. Borzalmas kritikákat kapott és alig 150 milliót sikerült összekaparnia a jegypénztáraknál, így kétség sem férhet hozzá, hogy hatalmas bukásként vonult be a történelembe.

A filmet a teljesen ismeretlen Carl Erik Rinsch rendezte, akinek ezt követően bravúros módon sikerült kibuliznia a Netflixnél, hogy bízzák csak rá szépen egy 13 epizódosra tervezett sci-fi sorozat, a Conquest levezénylését. Kész rejtély, hogy mit láttak a streamingplatform fejesei Rinschben, mindenesetre rálicitáltak a rivális Amazon ígéretére, és 61,2 millió dolláros gyártási szerződést ajánlottak neki a végső vágás jogával együtt.

Hirdetés

A 2018-ban született megállapodás alapján Rinsch első körben mintegy 44 millió dollárt kapott, ezt 2020 márciusában további 11 millióval fejelték meg, amikor jelezte, hogy ha nem jut hamar pénzhez, akkor leáll a sorozat forgatása. Azé a sorozaté, amelyből a mai napig egyetlen epizódot sem látott a Netflix, mivel Rinsch a büdzsé tetemes részét nemes egyszerűséggel lenyúlta, és saját céljaira használta. A The New York Times beszámolója alapján 10,5 milliót részvényvásárlásra költött, de a tőzsdés kalandjával éppúgy mellényúlt, ahogy anno a 47 Roninnal: 5,9 millió dolláros mínusz volt a mérleg.

Lényegesen több szerencséje volt ellenben a kriptopiacon, ahol 4 millió dollárt fektetett Dogecoine-ba, és ezzel közel 27 millió dollárt keresett. De ezt sem a részben Budapesten forgatott Conquest befejezésére fordította, hanem inkább sportkocsikat és dizájnerholmikat vásárolt 8,7 millió dollár értékben. Az, hogy öt Rolls Royce és egy Ferrari boldog tulajdonosa, csak azután derült ki, hogy a válófélben lévő felesége felfogadott egy törvényszéki könyvelőt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ezen a ponton azt hihetnénk, hogy már nem vehet újabb, meghökkentő fordulatot a történet, de maradjatok csak ülve, még nincs vége: Rinsch bírósághoz fordult, keresetében szerződésszegéssel vádolva a Netflixet, amiért őt véleménye szerint legalább 14 millió dollár kártérítés illeti meg.

A streamingszolgáltató szóvivője, Thomas Cherian azt közölte a lappal, hogy miután világossá vált számukra, hogy sosem fog elkészülni a sorozat, lemondtak róla. Rinsch nem reagált a The New York Times megkeresésére, ellenben az időközben lezárt Instagram-fiókjára egy sztoriban kiírta, hogy az emberek biztosan arról fognak beszélni, hogy elment az esze, de erről szó sincs.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)