Hirdetés

50 év után most talán sikerült kideríteni, ki volt a zodiákus gyilkos

|

Az 1960-as évek végén aktív sorozatgyilkos kilétét sokáig homály fedte.

Hirdetés

Számos film és sorozat, sőt, egy-két játék is foglalkozott a rejtélyes zodiákus gyilkossal, aki legalább öt gyilkosságot követett el 1968-ban és 1969-ben (bár ő azt állította, 37-szer gyilkolt, de ezt a rendőrség nem tudta alátámasztani). Azzal vált ismertté, hogy rejtvényekkel hergelte a nyomozókat, de soha nem tudták kideríteni, ki volt ő valójában, így elkapni sem sikerült.

A napokban a The Case Breakers több mint negyven fős, egykori nyomozókból, hírszerzőkből és újságírókból álló csapata közleményt adott ki arról, hogy végre sikerült beazonosítani az elkövetőt.

Hirdetés

Állításuk szerint a 2018-ban elhunyt Gary Francis Poste volt az, akit bizonyítékok és fényképek segítségével tudtak azonosítani, valamint sokat segített, hogy a homlokán található seb megegyezett egy, a zodiákus gyilkosról készült fantomképen láthatóval. Emellett sikerült újabb rejtélyes leveleket visszafejteni, amihez elengedhetetlen volt Poste teljes nevének ismerete.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A csapat egyik tagja, Bill Proctor azt állítja, a riverside-i rendőrség nem fedi fel az összes, a sorozatgyilkoshoz tartozó bizonyítékot. A közleményben egyébként kiemelten említik a Cheri Jo Bates-gyilkosságot, amit ők szintén a zodiákushoz kötnek, de a nyomozók arra jutottak, ebben az esetben nem ő volt az elkövető.

Megérte az üggyel foglalkozni: a hatóságok korábban 50 ezer dollárt ajánlottak fel annak, aki ítélethez segíti őket az ügyben. Még nem biztos, hogy ez összejön, de a The Case Breakers nyomozása fontos lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)