Ez a tévé tud valamit, amitől tényleg teljes lesz a futball-világbajnokság élménye

|

Amellett, hogy szép a képe, funkcióival is a foci iránt érdeklődőket szolgálja ki.

Eddig nemcsak a helyszín és az időpont miatt rendhagyó a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, hanem az egymást érő meglepetések okán is. Elvégre ki fogadott volna előzetesen arra, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak és Iránnak a harmadik csoportkörben egymással kell majd ki-ki meccset játszania, vagy hogy Szaúd-Arábia legyőzi a Lionel Messivel felálló Argentínát? De annak sem volt túl nagy esélye, hogy a német válogatott két kör után csak egy ponttal áll csoportja utolsó helyén, és még akkor sem garantált a továbbjutása, ha megnyeri utolsó mérkőzését. Lesz is mit kibeszélni a Kockafoci adásaiban.

Ennyi dráma és izgalom valószínűleg még egy semleges nézőnek is meghozza a kedvét a világbajnoksághoz, nemhogy annak, aki kedvenc válogatottja (vagy válogatottjai) továbbjutásáért szurkol. Ám hogy az élmény valóban maradandó legyen, nem árt az eseményeket egy kimondottan sportra tervezett tévén követni, mint amilyen a Hisense U7HQ széria 55 hüvelykes modellje.

Ha érdekel a sport

A készülék 120 Hz-es natív képfrissítést és 4K Ultra HD (3840 x 2160) felbontást kínál Dolby Atmos támogatás mellett, a hiánytalan színpalettáról pedig a több mint egymilliárd színárnyalat megjelenítésére képes Hisense Quantum Dot Colour technológia gondoskodik, miközben a vizuális élmény fokozása érdekében zónás direkt LED háttérvilágítás-szabályozásról és színkezelésről sem feledkezett meg a gyártó. És akkor még nem kerültek szóba a Hisense-féle ULED technológia előnyei, mint a pazar képminőséghez nélkülözhetetlen részletesség, illetve a kifinomult kontrasztok, melyek nagyot lendítenek bármilyen műsor - legyen bár az dokumentumfilm vagy épp focimeccs - élvezhetőségén.

Apropó foci, az U7HQ dedikált sportmódja és MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation) technológiája miatt nem jön zavarba az igazán dinamikus jelenetektől sem, a mozgó objektumokhoz igazodó algoritmus gondoskodik a megfelelő kontúrokról. Ami pedig a stadionhangulat egyik főelemét, a hanghatásokat illeti, a Hisense IMAX Enhanced technológia (és a már említett Dolby Atmos támogatás) tesz róla, hogy úgy érezd magad, mintha te is ott ülnél a lelátón.

A futballélmény kicsúcsosodásához azonban kell még valami, és ez nem más, mint az elsőként a Hisense készülékein elérhető hivatalos FIFA+ alkalmazás, amin keresztül a nézők élő showműsorban követhetik a mérkőzéseket felvezető beharangozókat, majd a játékvezető utolsó sípszavának elhangzása után az elemzéseket. De fontos tudni, hogy az app nemcsak abból a célból készült, hogy kiszolgálja a 2022-es futball-világbajnokságot, utána is ad bőven elfoglaltságot a rajongóknak, akik majd' 40 ezer archív focimeccshez és számtalan dokumentumhoz férnek hozzá általa, sőt még interaktív játékokat is elérhetnek vele.

Ha játszani is szeretnél

Tisztában van a Hisense is a sport és a videojátékok több évtizedes múltra visszatekintő összefonódásával. Nem is mulasztotta el értékesíteni a ziccert: az U7HQ tévékhez ugyanolyan könnyedén csatlakoztatható asztali PC és laptop, mint dedikált játékkonzol. HDMI 2.1 portok gondoskodnak arról, hogy a gamerek profitálni tudjanak az ALLM (Auto Low Latency Mode) és a 120Hz VRR (Variable Refresh Rate) funkciókból. De szintén az ő javukat szolgálja a kép szétesését és a mozgás elmosódását megakadályozó alacsony képkockaszám-kompenzációs (LFC) technológia, valamint a Game Mode Pro és a FreeSync technológia is.

Az 55 hüvelykes U7HQ modell FIFA+ alkalmazással már kapható a hivatalos viszonteladóknál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)