Hirdetés

Selena Gomez egy mobiljáték miatt perel

|

Komoly összeg ütheti az énekes-színésznő markát, ha neki kedvez az ítélet a Clothes Forever - Styling Game alkotói ellen indított perben.

Hirdetés

Nem ritka, hogy sztárok támadnak játékfejlesztőket vélt vagy valós sérelmek miatt, ilyen volt például az az eset is, amikor Lindsay Lohan úgy látta, hogy a Rockstar Games engedély nélkül használta fel külsejét a GTA V-ben. Hasonló eset áll fenn a híres énekesnő-színésznő, Selena Gomez esetében is, aki a kínai Guangzhou Feidong Software Technology Co.-t és a szerzői jogokat birtokló brit MutantBox Interactive Limitedet perelte be tíz millió dollárra az általuk készített mobiljáték miatt.

Hirdetés

A Clothes Forever - Styling Game névre hallgató iOS-app ugyanis bár név szerint nem említi őt, azonban az egyik karakter megszólalásig hasonlít arra, ahogy a Flare Magazine címlapján látható, ráadásul maga az alkalmazás is arra épít, hogy gyémántok vásárlásával virtuális bevásárlásokra menjünk különböző modellekkel és hírességekkel (mint a Kardashianok vagy éppen Beyoncé). Íme a hasonlóság:

Gomez állítása szerint soha nem adott engedélyt rá, hogy belerakják bármilyen mobiljátékba, az alperesek pedig nem kérdezték meg róla, nem konzultáltak vele és nem is tájékoztatták erről. Egyébként sem hagyta volna jóvá, hogy egy olyan appban jelenjen meg, amely nyilvánvalóan nagy összegek elköltésére készteti a felhasználókat a virtuális shoppingolás és funkciók eléréséhez. Tudjuk, milyen szélsőséges esetekhez vezethet az ilyesmi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)