Hirdetés

Saját nevével próbálta meg egy játékfejlesztő kijátszani a Steam értékelőrendszerét

|

Mégsem volt annyira jó ötlet a Very Positive nevet adni a fejlesztőcsapatnak.

Hirdetés

Sokféle trükközést látunk már a kiadók és a fejlesztők részéről a Steam-értékelések kapcsán, de ez a próbálkozás tényleg mindenen túltesz, legalább annyira zseniális, mint amennyire ördögi. 

Az Emoji Evolution című játékért felelős csapat ugyanis a következő nevet választotta magának: Very Positive. Emésztgessük ezt egy kicsit: teljesen ártalmatlannak tűnik első ránézésre az elnevezés, mi is a gond vele?

Nos az, hogy a steam kezelőfelületének színkiosztása és elrendezése miatt könnyen arra asszociálhatnak a felhasználók erről a névről, hogy nem egy kiadó vagy fejlesztő megnevezeését, hanem egészen konkrétan az adott játék értékelését látják.

Hirdetés

A steames játékadatlapokon egymás alatt szerepel a játék értékelése, annak megjelenési dátuma, majd fejlesztője és kiadója.

Az értékelés és a kiadó, illetve fejlesztő neve ugyanazt a kék szít kapta, így pedig egyáltalán nem nehéz összekeverni a kettőt. Különösen úgy nem, ha egy csapat a Very Positive név mellett dönt, ami konkrétan egy értékelési kategória. 

Ahogy az várható volt, a Steam illetékesei nem értékelték a trükközést, és bannolták a Very Positive stúdiót a platformról. 

Mindez így festett a gyakorlatban:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)