Hirdetés

Komoly lépést tett a Twitch a zaklatások megelőzése felé

|

Évekkel ezelőtt be kellett volna vezetni a most debütáló funkciót.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb probléma lett, hogy egyes streamereket kinéznek maguknak a rosszindulatú Twitch felhasználók, és kamu profilokkal írt sértő üzenetekkel kezdik bombázni a chatjét. Egyesekről ez lepereg, mások azonban nagyon magukra tudják venni a személyes üzeneteket, amiknek sokszor semmilyen alapja nincs.

Az elítélendő viselkedés ellen a streamerek már többször próbáltak fellépni, a Twitch adminjai nélkül azonban mit sem érnek a próbálkozásaik, így magát a platformot próbálták büntetni, aminek talán a most bevezetett mechanika is az eredménye.

Hirdetés

A "hate raidek" megfékezése céljából a Twitch egy új profilhitelesítési opciót vezetett be, aminek meglétét kötelezővé tudják tenni a közvetítők ahhoz, hogy a felhasználók írhassanak a chatjére az adások alatt. Már bekapcsolható a "phone-verified chat", mely csak olyan embereket enged üzenetet küldeni, akiknek van megerősített telefonszám csatolva a profiljukhoz.

A funkció különböző szűrökkel ad lehetőséget finomhangolásra: van lehetőség például bizonyos időszaknál fiatalabb profilok, első alkalommal chatelők vagy túl kevés ideje követő nézők korlátozására.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Mivel sokan több profil kezelését is végzik, egy telefonszám mellé akár öt regisztráció is csatolható, azonban ha ezek közül bármelyik felfüggesztést kap, az az összes többi, a számhoz köthető felhasználót is érinti és az egész Twitch használatára kihatással lesz. Ezzel szemben az e-mail címes hitelesítés esetén csak egyes csatornákra szól a korlátozás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)