Hirdetés

Kiszabadították a 13 éves kislányt, aki a Robloxban ismerte meg elrablóját

|

Egy 33 éves férfit tartóztattak le a hatóságok, miután elrabolta a kislányt, akivel előtte a Robloxon keresztül beszélt.

Hirdetés

Régóta küzd a túlnyomórészt egészen fiatal gyerekek által játszott Roblox azzal, hogy egyes felnőttek szexuális tartalmaknak teszik ki őket, illetve pedofilok próbálnak beszédbe elegyedni velük a játékban. Hiába igyekeztek szűrőket beépíteni a fejlesztők, nem sikerült kívül tartaniuk a helytelen tartalmakat. Egy friss beszámoló szerint pedig sajnos egy szexuális ragadozó is ki tudta használni, hogy a platformon keresztül fiatalokat ér el.

Georgia állam egyik megyei rendőrkapitánysága nemrég sajtótájékoztatót tartott, amiből kiderült, hogy március 1-jén letartóztattak egy 33 éves, gyermekrablással, nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolt férfit. A rendőrség közlése szerint Howard Graham február 18-án beszélt először a Robloxon keresztül 13 éves áldozatával, majd meggyőzte, hogy menjen vele, mikor találkoznak. Így két nappal később meg is jelent a kislány és családja Kansasban található otthonánál, ahonnan az autójával kilencszáz mérföldre lévő saját lakóhelyére vitte a gyermeket.

Hirdetés

Az elkövetkezendő napokban a rendőrség tájékoztatása szerint Graham több alkalommal szexuálisan bántalmazta a gyermeket, aki szintén a Roblox rendszerén keresztül tudta megosztani édesanyjával egy bolt címét, ahol elrablójával jártak. Ezt követően sikerült kinyomozni az emberrabló hollétét és letartóztatni.

"Igazán szerencsések vagyunk, hogy megtaláltuk ezt a fiatal lányt, és még életben volt"

- mondta a rendőrség szóvivője.

Noha ebben a konkrét ügyben a hatóságok nem vették fel a Roblox készítőivel a kapcsolatot, a sandbox játék mögött álló stúdió szóvivője szerint minden tőlük telhetőt megtesznek a gyerekek védelméért.

"Fáradhatatlanul küzdünk a szexuális ragadozók ellen a platformunkon. Szigorú biztonsági rendszereink vannak, és több ezer főből álló moderátori csapatunk, akik betartatják a Roblox szigorú közösségi irányelveit, beleértve a zéró toleranciát a szexuális tartalmakkal kapcsolatban. Ugyan a hatóságok ebben az esetben nem vették fel velünk a kapcsolatot, mindig együttműködünk a bűnüldöző szervekkel, és időben jelentünk minden gyanús viselkedést a megfelelő szervezeteknek"

- közölte a Roblox Corporation munkatársa, James Key. Úgy tűnik, minden esetben sajnos nem tudnak elég figyelmesek lenni, és a napi közel 55 millió felhasználó között zajló interakciók közül egy ilyen tragikus véget ért.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)