Hirdetés

Egy jelentés szerint a Roblox hemzseg a szexuális tartalmaktól

|

A BBC rávilágított, hogy a fiatalok által kedvelt platform számos játéka erősen korhatáros.

Hirdetés

A Fortnite folyamatosan bővül új skinekkel és eseményekkel, a Minecraft alkotói fáradhatatlanul dolgoznak a következő rekorddöntögető építményeken, de a Roblox névre keresztelt online platform viszonylag kevés alkalommal kerül a figyelem középpontjába, pedig ezt is előszeretettel játsszák a fiatalabbak. A saját játékok megalkotását és mások műveinek kipróbálását lehetővé tévő rendszerről most a BBC közölt egy riportot, amely arra figyelmeztet, hogy elfajult a helyzet. 

Hirdetés

A brit közmédia vizsgálata alapján a Roblox hemzseg a szexuális jellegű játékoktól, amiket gyakran "lakásoknak" becéznek, mivel itt nyíltan korhatáros témákat vitathatnak meg és virtuális szexet folytathatnak a felhasználók. A platform szóvivője maga is elismerte ezek létezését: 

"Tudjuk, hogy a felhasználók rendkívül kis csoportja szándékosan megpróbálja megszegni a szabályokat. Zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen szexuális tartalommal vagy viselkedéssel szemben, és gyorsan fellépünk mindenki ellen, akiről kiderül, hogy közösségi normáinkat megsérti."

Egy február elején közzétett blogbejegyzésben a Roblox elkötelezte magát amellett, hogy a platform pozitív és biztonságos élményt nyújtson minden korosztály számára, és részletezte, hogy a vállalat milyen módokon igyekszik fokozni a biztonságot és a közösség védelmét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A gyermekek védelmét elősegítő funkciók ismertetése (mint a szülői felügyelet, a csevegési szűrők, a digitális civilizációs kezdeményezés és a visszaélések bejelentése), valamint a csalások visszaszorítását célzó intézkedések (például a szabályok szigorítása és a gyakoribb ellenőrzések) mellett a Roblox fejlesztői azt ígérték, hogy a biztonság fenntartása és növelése érdekében folyamatosan fejleszteni fogják a szolgáltatásaikat és rendszereiket. 

Hamarosan kiderül, hogy ezeknek lesz-e bármilyen hatása az elharapódzott szexuális tartalmakra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)