Hirdetés

Két embert is beperelt a Twitch, amiért gyűlöletkampányokat indítottak

|

A platform üzemeltetői szerint a vádlottak botokat használjanak arra, hogy különféle gyűlölködő szövegekkel árasszanak el egyes streamereket, akik sztrájkkal tiltakoztak a jelenség ellen.

Hirdetés

A Twitch már hónapok óta küzd a "hate raid" nevű jelenséggel, vagyis azzal, amikor tömegesen letámadnak egy streamert azért, hogy aztán a chatbe mindenféle sértő és diszkriminatív tartalmú szövegeket írjanak. A platform igen nehezen tudta felvenni a harcot ezekkel a zaklatókkal, de most hivatalosan is megvádoltak két felhasználót, akik ellen a pert is benyújtották.

A Twitch tegnap indította el a bíróságon azt a pert, amelyben két felhasználót (akiket egyelőre csak CruzzControl és CreatineOversode néven ismerhetünk) is megvádolt azzal, hogy hate raideket indítottak és egy erre a célra fenntartott bothálózatot üzemeltetnek. 

Hirdetés

A vállalat álláspontja szerint: 

"CruzzControl majdnem háromezer botért felelős, amelyeket ilyen célokra használtak fel. Az általa fejlesztett és üzembe helyezett botokat több olyan támadással is kapcsolatba lehet hozni, melyek keretében fekete és LGBTQIA+ streamereket különféle rasszista, homofób, szexista és egyéb módon sértő tartalmakkal zaklattak.

A Twitch ezen kívül CreatineOverdose felhasználót is összefüggésbe hozta a zaklatásokkal, pl. augusztus 15.-én, amikor a vádlott bemutatta, hogyan lehet a bot szoftvert arra használni, hogy elárasszanak csatornákat rasszista megnevezésekkel, kisebbségek elleni erőszakos megjegyzésekkel, illetve elhitessék valakivel azt, hogy a zaklatók kapcsolatban állnak a Ku Klux Klánnal.

A vádak egyébként egyáltalán nem találgatás eredményeképpen születtek meg, ugyanis CreatineOverdose konkrétan beismerte egy stream közben, hogy ő az egyik felelős a botsereg mögött:

Egyébként a Twitch semmi egyéb konkrétumot nem osztott meg a két tettesről, csak annyit lehet tudni, hogy valahol Európában tevékenykednek (de akár az is lehet, hogy európai proxy szerverek mögött vannak).

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Ha születik is konkrét ítélet, ez önmagában még valószínűleg nem fogja meggátolni a további próbálkozásokat, de ettől függetlenül a Twitch közössége úgy véli, hogy ez egy jó irány a platform számára, ahogyan azt Lucia Everblack, az #ADayOffTwitch mozgalom szervezője is megfogalmazta:

"Ez nyilván nem oldja meg a nagyobb problémákat ezzel kapcsolatban, de mindenképpen azt az üzenetet küldi, hogy ezeket az embereket meg lehet találni."

Sajnos napjainkban fokozottan igazzá vált, hogy az internet és a felhasználói tartalomgyártás egy kétélű penge, úgyhogy nagyon reméljük, hogy a bíróság olyan ítéletet tud majd hozni, ami nem csak a tetteseket teszi felelőssé, de a további megelőzésben is segít.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)