Hirdetés

Miért kell irreálisan tökéletes test a játékhősöknek?

|

Ugye ti is észrevettétek, hogy a legtöbb játékban a szereplők testének ábrázolása túlzó vagy nem realisztikus. Miért erőltetik az izomkolosszusokat és cicababákat?

Hirdetés

Rengeteg olyan játék van a piacon, aminek a főszereplője extrém testi tulajdonságokkal van felruházva. Nem túl gyakori, hogy egy átlagos kinézettel rendelkező hőst kapunk, pedig velük sokkal könnyebb azonosulni.. De akkor mégis miért van arra szükség, hogy eltúlzottan tökéletes női idomokat és irreálisan felpumpált férfi izmokat nézzünk?

A PBS Game/Show legújabb adásában is erre keresi a választ Jamin Warren, aki szerint a téma megérdemli, hogy elgondolkodjunk rajta. Warren szerint természetes, hogy a szereplők kinézete gyakran irreális és túlzó, ám azt sem tartja kizártnak, hogy megbújik a háttérben egy olyan sztenderd irányvonal, ami miatt a nemek ábrázolása különböző. Warren arra próbál rávilágítani, hogy a férfi karakterek általában bármilyen külsőt felvehetnek, de igyekeznek mindig a szerepkörükhöz ideális testet adni a szereplőnek. A nőknél ez viszont nem így van, ugyanis náluk sokkal limitáltabb az ábrázolás, ellenben mindig biztosra mennek abban, hogy a férfi fogyasztóknak kedvezzenek a formák kialakításával, figyelmen kívül hagyva a szerepkörüket.

Egyetértetek Warren véleményével? Szerintetek az átlagemberrel vagy a szupermodell kinézetű főhőssel könnyebb azonosulni egy játékban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)