Hirdetés

A GTA: Vice City egyik szereplője miatt perlik a Rockstart

|

Egy tévécsatorna követel kártérítést a GTA sorozat kiadójától, miután 15 évvel a Vice City megjelenése után tűnt fel nekik, hogy a játék egyik szereplője hasonlít az egyik műsorvezetőjük karakteréhez.

Hirdetés

A Grand Theft Auto sorozat készítői az évek során rengeteg mindent és mindenkit kiparodizáltak már, de azt nem fogadták el korábban sem, hogy ez jogsértésnek minősülne. Így fognak eljárni azzal a panasszal is, ami tizenöt évvel a Vice City megjelenése után futott be a játékkal kapcsolatban.

Hirdetés

Egy jóslással és más hasonló tevékenységekkel foglalkozó tévécsatornának jutott eszébe most, hogy a Vice City egyik szereplője nagyon hasonlít arra a karakterre, akit az ő egyik műsorvezetőjük személyesített meg. Youree Dell Harris "Miss Cleo" néven szerepelt a tévében és jósolt a betelefonáló nézőknek, munkaadója, a Psychic Readers Network szerint pedig a Grand Theft Auto mellékszereplője, Auntie Poulet az ő másolata. Annyiban nem alaptalan az állításuk, hogy a haiti asszonyság hangját is Harris kölcsönözte.

Ennek ellenére a Rockstar szerint "röhejes" a csatorna követelése, amivel szembeszállnak majd. A PRN egyébként 2015-ben egy tévéreklám esetében is elérte, hogy ne sugározhassák, szintén arra hivatkozva, hogy Miss Cleo karakterét használták benne jogtalanul. A szereplőt alakító színésznő tavaly elhunyt, így ő már biztosan nem fog feltűnni a tévéműsorban, bár az nem egyértelmű, hogy ez változtat-e valamit a követelés érvényességén.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)