Hirdetés

Egyre sötétebb fordulatokat vesz a Dr Disrespect-ügy

|

A streamer követői komoly károkat okoznak más tartalomgyártóknak, miközben a bűnöst keresik, eközben több szóbeszéd is terjedni kezdett, miszerint Dr Disrespect sem az ártatlanság mintaképe.

Hirdetés

Pár hete érkezett a hír, hogy a Twitch feltehetőleg végleg bannolta egyik legnagyobb szerződtetett streamerét, Guy "Dr Disrespect" Beahmet. A cég részéről semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot, ami indokolta volna a döntést, és a meglehetősen bicskanyitogató stílusáról ismert tartalomgyártó sem sietett tisztázni a dolgokat, ami mostanra meglehetősen sötét elméleteket szült.

Hirdetés

Az köztudott volt, hogy Beahm pár éve megcsalta feleségét, ami akkoriban nagy port kavart, mostanra azonban úgy tűnt, hogy az ügy feledésbe merült és a párnak sikerült megoldania a kapcsolati válságukat. Sokan azonban úgy gondolják, hogy a mostani felfüggesztésnek is köze lehet az évekkel ezelőtt folytatott viszonyhoz. 

Már azóta is többen állították, hogy Dr Disrespect azért titkolózhat a szerető kilétéről, mivel az viszonyuk alatt még kiskorú volt. Többen úgy gondolják, hogy a MusicCray nevű csatornát elindító Crayjel történt az affér, mivel több rendezvényen is flörtöltek egymással. Disrespect egyik streamer haverja egy közvetítés alkalmával felöntött a garatra és elkotyogta, hogy tudomása szerint Beahm 2016 és 2017 között összesen négy nővel csalta meg a feleségét. 

Cheney "Cray" Ray

Ezek azért fontosak az ügy szempontjából, mert több korábban a Twitchnél dolgozó forrás állítja azt, hogy valaki Dr Disrespect életéből üzeneteket küldött a cégnek, hogy bizonyítékai vannak arról, hogy a streamer szexuális ragadozóként viselkedett, ami nem vetne jó fényt a platformra, hiszen az nemrégiben hosszabbította meg szerződését Beahmmel

Mindezekre egyelőre semmilyen bizonyíték nincs, viszont a homályban tapogatózó rajongók eközben elkezdtek vaktában lövöldözni és megtalálták Alinity Divine-t. Az egész úgy kezdődött, hogy trollok egy csoportja egy kamu Reddit bejegyzésben megvádolta a lányt, hogy az ő keze van abban, hogy Beahmet felfüggesztették.

Alinity Divine

Alinity egy közvetítésben beszélt egy pszichológussal, ebben mondta el, hogy rengeteg támadást kap annak ellenére, hogy soha nem találkozott Dr Disrespecttel. Sokszor nem tud másra gondolni, csak hogy kiderítse, mi miatt kaphatott bant Beahm, mert azzal tisztázhatná  nevét. A közvetítés egy pontján a könnyeivel küszködve bevallotta, hogy az irányába érkező gyűlölethullám miatt már elgondolkozott az öngyilkosságon is, sőt egészen konkrét elképzelései is vannak, hogyan vetne véget az életének:

Szerencsére azt is hozzátette, hogy van pár egészen közeli barátja, akik erőt adnak neki. Ennek ellenére valószínűleg a gyűlölködés nem áll meg, és ezen maga Dr Disrespect sem segít sokat. Felfüggesztése óta szinte teljes hallgatásba vonult, és ha néha meg is szólal, akkor is jórészt a Twitchet hibáztatja. Legutóbb egy barátja, Nickmercs streamje alatt donate-elt egyet, és az adományhoz azt írta üzenetként, hogy a Twitchnek valószínűleg kellett egy bűnbak, ezért bannolták.

Fontos kiemelni, hogy hivatalos infókat továbbra sem tudunk, tehát a fentiek jó része pusztán feltételezés. Egyre jobban reménykedünk, hogy a Twitch hajlandó lesz előállni valamiféle magyarázattal Dr Disrespect felfüggesztésére, mielőtt komolyabb károkat okozna a teljes információhiány.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)