Hirdetés

Múzeumban tekinthetitek meg Gyu személyes tárgyait

|

Mostantól az NJSZT Informatika Történeti Kiállítás interaktív videojáték-termében tekinthető meg tavaly elhunyt kollégánk, Dragon György hagyatéka.

Hirdetés

Köztudott, hogy Dragon György, avagy Gyu nem csak szerette, gyűjtötte is a régi játékgépeket. Méretes gyűjteményét már az ország két pontján megtekinthették a érdeklődők, most viszont a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság jóvoltából állandó helye lett az Informatika Történeti Kiállításban, Szegeden.

A Szent-Györgyi Albert Agorában megtekinthető műtárgyak között kipróbálható Commodore-64, Nintendo gépek tallhatók, melyek mellett helyet kapott Gyu hagyatékából a Magyarországon ritkaságnak számító Dragon-32, valamint a  Commodore Amiga Plus is. Megtalálható továbbá az Abandoned Places nevű játékprogram is, melynek zenéjét Gyu szerezte. A tablókat olvasgatva rengeteg érdekességet megtudhattok múltjáról, munkásságáról, és hogy miért volt nem csak a GameStar, de az egész magyar játékvilág fontos szereplője.

A kiállítás az idei év folyamán tekinthető meg, bővebb információt itt találhattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)