Hirdetés

Csalás áldozata lett a Twitch alapítójának NFT-s platformja

|

Egy egyszerű trükkel csaltak ki közel 49 millió forintot a gaming NFT-kkel kereskedni vágyó felhasználókból, de mindenki visszakapja a pénzét.

Hirdetés

A Twitch egyik alapítója, Justin Kan nem áll le a tech-vállalkozások alapításával azt követően sem, hogy élő videós platformját felvásárolta néhány éve az Amazon. Legújabb agyszüleménye, a Fractal célja nem más, mint hogy meglovagolja a gaming legújabb trendjét, az NFT-ként adható és vehető játékbeli tárgyakat, piacteret biztosítva nekik.

Nos, a közönsége lehet, hogy kicsit túlságosan is kiéhezett egy jó pénzkereseti lehetőségre, ugyanis nemrég jól átverték őket.

Hirdetés

Egy csaló a hackelés legegyszerűbb és sokszor legjobban működő módszerét választotta, és a Fractal felhasználóit verte át. A szolgáltatáshoz kapcsolódó Discord-szerveren egy botnak adta ki magát, aki új NFT-k létrejöttéről értesíti a tagokat, így posztolt egy linket, ahol kriptovalutát utalhattak neki a felhasználók nemlétező NFT-kért cserébe. Ezt többen meg is tették (Kan szerint nagyjából 370 áldozatról van szó, egy beszámoló szerint pedig 3294 eladás történhetett), és összesen nyolcszázat sikerült lenyúlnia a Sol nevű digitális fizetőeszközből, amit nagyjából százötvenezer dollárra, vagy 48,7 millió forintra tudna átváltani.

A Fractal csapata egy közleményt is kiadott az esetről, amiben azt írják, minden károsultat igyekeznek kárpótolni, ám egyben arra is figyelmeztetik a közösségük tagjait, hogy a későbbiekben, nagyobb károk eltulajdonított összegek esetén nem biztos, hogy hasonlóan tudnak eljárni. Ezért mindenkit óvatosságra is intenek a Mediumon megosztott posztban.

"Ha valami gyanús a kripto világában, kérünk, inkább ne csináljátok végig, még akkor sem, ha elsőre valódinak tűnik. Igazán támaszkodnunk kell az ítélőképességünkre, mert a kripto világában nincs "visszavonás gomb"

- írják.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Emellett emlékeztetik arra is a felhasználókat, hogy a Fractal saját NFT-iért, amiket Airdropoknak neveznek, nem kérnek pénzt, és minden bizonnyal a jövőben is ingyenesek maradnak. Ugyan a csalással és a platform reakciójával kapcsolatos felhasználói visszajelzések megsüvegelendőnek találták, hogy a Fractal a cég hibáján kívül átvert felhasználók kárát is megtéríti, többen rámutattak, hogy némileg problémás, mekkora mértékben hagyatkozik a cég külső, nem teljes mértékben az irányításuk alatt álló platformokra, mint a Discord.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)