Hirdetés

Áll a bál a Twitch ismert arcai között, Ninja felesége perrel fenyegette Pokimane-t

|

Megint Barátok közt epizóddá avanzsált a népszerű streamerek Twitter-beszélgetése, sok közvetítés is foglalkozott a drámával.

Hirdetés

Vannak ugyan streamerek, akikről játékbeli teljesítményük miatt írunk, de a legnagyobb követőszámmal bíró csatornák készítői egyre gyakrabban kerülnek be a hírekbe tiltásuk, érdekes véleményük, vagy esetleg konfliktusaik miatt. Most ez utóbbiról mesélünk nektek, úgyhogy akinek a streamer drámától feláll a szőr a hátán, annak inkább azt javasoljuk, olvasson inkább valami érdekeset az Activision felvásárlásáról, erről is bőven írunk a napokban.

Hirdetés

Akit viszont érdekel, hogyan jutottunk el oda, hogy Ninja családja perrel fenyegeti Pokimane-t, annak elmeséljük, mi történt. Az egész történetet egy kisebb követőtáborral rendelkező streamer, JiDion indította útjára, aki úgy gondolta, hogy első napján a Twitch szerződéses partnereként kiváló ötlet egy nem túl kedves raidet indítani a platform egyik legnépszerűbb arca, Pokimane ellen.

Saját streamje végén azzal az utasítással küldte Imane Anys csatornájára a nézőit, hogy írják be azt az üzenetet, hogy "L + Ratio". Ez twitteres szleng, akkor szokták használni, ha az eredeti üzenet szerzőjét, akinek válaszolnak, szeretnék megszégyeníteni. Az L a "loss", a vereség kezdőbetűje, a ratio pedig arra utal, mikor egy választweet több kedvelést kap az eredeti bejegyzésnél, ezzel bizonyítva, hogy az utóbbi felhasználónak van igaza, vagy népszerűbb.

Tény, hogy ennél sértőbb üzenetet is kitalálhatott volna JiDion, de a goromba szándék elég volt hozzá, hogy Pokimane bepanaszolja feltörekvő kollégáját, aki eredetileg egy kéthetes tiltást kapott az akcióért. Ha itt véget ért volna az ügy, valószínűleg senkiben nem hagyott volna maradandó nyomot, de a büntetést nem sokkal később a streamelő platform üzemeltetői végleges banra változtatták.

Ezt JiDion túlzásnak érezte, abban pedig sokan egyetértettek vele, hogy első vétségéért ez túlságosan szigorú büntetés. A Twitchről kidobott streamer ezután a közösségi médiában indított kampányt, hogy valahogy visszakerülhessen a platformra, többek között Pokimane-nek is könyörgött egy Instagramos közvetítésben, hogy intézze el, hogy visszakerülhessen az oldalra.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

De a bocsánatkérése nem hangzott túl őszintének, miközben olyan félmondatokat dobott be részegen felvett üzenetébe, hogy

"Térden állok előtted, mint egy Tier 3-as feliratkozó!",

máskor pedig arra utalt, hogy Pokimane közbenjárása miatt szigorítottak a büntetésén.

Mikor úgy tűnt, hogy a Twitter és az Instagram nem bizonyul elég hatékony csatornának, JiDion visszatért (egy friss fiókkal) a Twitchre, hogy a platform egyik legismertebb arcától kérjen segítséget. Tyler Blevins, vagy ismertebb nevén Ninja pedig nem hagyhatta figyelmen kívül, hogy JiDion száz feliratkozást ajándékozott a csatornája követőinek, ami egy kb. 110 ezer forintos adományt jelent.

Miután megismerkedett az ügy részleteivel, Ninja azt ígérte, hogy beszél a Twitchnél dolgozó kapcsolattartójával, de azt egyáltalán nem, hogy bármilyen eredményt el is ér majd ezzel. Kiemelte továbbá, hogy JiDion hibázott, és ha legközelebb ezzel a szöveggel be akar szólni másoknak, azt Twitteren tegye (eközben egyébként egy sértő kifejezést használt, amire később azt mondta, nem Pokimane-re értette, hanem általánosságban).

Tyler Blevins nem sokkal később felemeli a telefonját, látszólag tényleg megírva egy SMS-t, ezzel teljesítve az ígéretét. A Ninja közvetítése alatt történteket ezt követően a saját streamjében Pokimane is elmeséli a közönségnek, értelemszerűen elég zaklatottan, megsértve azáltal, hogy Ninja beleegyezett abba, segít az őt zaklató streamernek.

Követitek még az eseményeket? Ha igen, akkor jó, mert még bonyolultabb lett a dráma azt követően, hogy Pokimane kifakadása után Jessica Blevins, Ninja felesége és menedzsere privát üzenetben kereste meg Anyst. A konfliktus elsimítása helyett viszont egyből azzal fenyegette meg, hogy beperelik Pokit Ninja jó hírnevének megsértéséért. Erre pedig az az okuk, hogy Tyler valójában nem tett eleget JiDion kérésének, és nem írt a twitches kapcsolattartójának, csak úgy tett, hogy a közvetítésébe (egyébként elég sok pénzzel) beavatkozó néző békén hagyja (amit persze a stream többi nézője, köztük Pokimane nem tudhattak).

Az esetet követően számos népszerű streamer műsorában vagy Twitter-fiókján volt téma a konfliktus, akik általában Pokimane mellett álltak ki. Így az sem valószínű, hogy Ninja és menedzsere tényleg pert indítana, pláne annak ismeretében, hogy a rágalmazást sokszor elég nehéz bizonyítani. Így ítélkezés helyett mi is inkább csak azzal a jó tanáccsal zárjuk ezt a történetet, hogy lehetőlég mindig bánjatok tisztelettel másokkal, még a Twitchen is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)