Hirdetés

Ha igazi Fallout-rajongó vagy, akkor az eredeti játék elfeledett demóját is kipróbálod, különleges élmény lesz

|

Nem a játékból kivágott részeket, hanem teljesen egyedi játékmenetet tartogat az ingyenesen elérhető Fallout demó.

Hirdetés

Bár sokan féltek tőle, hogy csak egy újabb lehúzott rókabőr lesz a Fallout sorozat, szerencsére remek alkotás lett (kritikánkat itt olvashatod), a Prime Video szériája sikert sikerre halmoz, már be is rendelték belőle a folytatást. A rajongókban pedig lángra lobbantotta a nosztalgiát, de rengeteg olyan embert is behúzott, akik most találkoztak először ezzel a világgal, és máris többet akarnak belőle. 

Mindkét tábornak igazán különleges élmény lehet az első Fallout játék elfeledett csodája, amit mindenképpen érdemes megismerni, kipróbálni, pótolni, ha érdekel a lore minden eleme. Az Interplay gondozásában 1997-ben megjelent Fallouthoz a fejlesztőcsapat anno 27 évvel ezelőtt egy demót is készített, ami a mai napig elérhető az interneten. Érdekes korlenyomat arról, hogyan próbálták népszerűsíteni a szerepjátékot, és még egy minigunnal is nyomulhatunk benne, ami az alapjátékból aztán kimaradt.

Hirdetés

Szerencsére egy kis trükközéssel modern gépeken is játszható a közel 30 éves alkotás, ehhez az alábbi lépéseket kell végigzongorázni:

  • Töltsd le a Fallout demót az Internet Archive-ról (csak 20 MB a mérete)
  • Csomagold ki a .zip tartalmát
  • Kattints jobb gombbal a Falldemo.exe fájlra, majd a Tulajdonságok menüben menj a Kompatibilitás fülre.
  • Itt állítsd a Kompatibilitási módot Windows 95-re, és pipáld be a 640x480-as felbontást, valamint a 256 színt is.

Ha ezekkel megvagy, már pörgetheted is a Fallout demót, ami ugyan a játékban is megtalálható Junktownban játszódik, nem az alapjátékból kivágott küldetéseket és kihívásokat tartalmaz, hanem egy teljesen különálló, eléggé harcorientált szeletkét a Fallout világából.

Azoknak lehet a demó különösen érdekes, akik még emlékeznek a Fallout 1-re és 2-re, mert ahhoz képest számos különbséget tartalmaz kamerakezelésben, fegyverstatokban és néhány egyéb funkcióban is.

Ha többet akarsz tudni a Fallout-történelemről, ez a videó nagy segítség lehet:

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)