Hirdetés

Felújíthatnak egy klasszikus Star Wars játéktrilógiát

|

A régebben megjelent Star Wars játékok portolásával foglalkozó kiadó szerint, ha a játékosok részéről van rá igény, visszatérhet a Rogue Squadron sorozat.

Hirdetés

Néhány olyan év után, amikor a franchise népszerűségéhez képest  talán kevesebb Star Wars-játék jelent meg, mostanában dúskálunk a bejelentett és készülő projektekben. A messzi-messzi galaxis rajongói ráadásul a teljesen friss feldolgozások mellett örülhetnek korábbi játékok visszatérésének, mint amilyen a Knights of the Old Republic remake-je lesz.

Az utóbbin dolgozó - és nemrég egy komolyabb felvásárlásban érintett - Aspyr ráadásul a teljes felújítás mellett portokat is készít, a napokban kiadták például Nintendo Switchre a Star Wars: The Force Unleashed-et is. Egy rajongói kérdésre adott válaszuk szerint folytathatják a klasszikusok modern platformra történő átültetését, ráadásul az sem kizárt, hogy a fanok kívánságait is figyelembe vegyék azt tekintve, hogy melyik játékok portját készítik el.

Hirdetés

Egy, a szériát valószínűleg erősen hiányoló gamer tette fel a kérdést az Aspyr hivatalos Twitter-fiókjának, hogy van-e esély arra, hogy kiadják egy modernebb platformra az 1998 és 2003 között (elsősorban a Nintendo platformjaira) megjelent Star Wars: Rogue Squadron játékokat. A kiadó részéről pedig ezúttal nem a sablonos választ kapta,  ami szerint majd kiértékelik, hogy van-e lehetőség a portok elkészítésére, hanem kifejezetten biztatóan reagáltak a felvetésre.

"Az Aspyrnál hatalmas Star Wars-rajongók dolgoznak, és imádjuk a Star Wars játékokat új közönségekhez eljuttatni. Számunkra azok a játékok a legfontosabbak, amikkel kapcsolatban a játékosok szenvedélye a legnagyobb, és amit szeretnének új platformokon látni. Ha a kereslet megvan, akkor mi benne vagyunk"

- szólt a kiadó válasza.

A Rogue Squadron részeit úgy tűnik, nemcsak a rajongók, hanem az eredeti fejlesztők is szívesen látnák egy modern konzolon, a twitteres beszélgetésbe ugyanis beszállt a játékokat eredetileg készítő Factor 5 alapítója, Julian Eggebrecht is, akinek extra kívánságai is lennének egy esetleges switches port kapcsán.

"Egy switches kiadás lehetne a legjobb Rogue élmény. A Wii-ről megmaradt dolgokat maradéktalanul felhasználhatná, az összes kontrollerfajtát a Prótól kezdve a kormányig, minden pálya, a [Rogue Squadron II: Rogue] Leaderből és a [Rogue Squadron III: Rogue] Strike-ból is, ahogy eredetileg terveztük, kijavítva és újrakeverve. Többjátékos mód, egy az egy elleni giroszkópos fénykard-harcok. 60 fps. A mi dicshimnuszunk a Star Warsnak. (...) És hogy teljes legyen, magában foglalhatná a Rogue Squadron N64/PC kiadását a Wii-re tervezett, nagyobb részletességű hajómodellekkel és shaderekkel. Az Erő lenne egy ilyen kiadással"

- írta az eredeti játékok egyik kreatív vezetője, aki egy YouTube-videót is csatolt az üzenetéhez, amiben a soha meg nem jelent Wii-s port felvételei láthatók.

A videóról egy játékosnak egyébként eszébe jutott, hogy akár a virtuális valóságban is fel lehetne dolgozni az akkor koncepciós szinten kidolgozott párbajokat, és amint az Eggebrecht válaszából kiderült, valami hasonlóra ők is gondoltak anno.

"Most, hogy említed a VR-t... volt egy kísérleti módunk, amiben a játékos fejét egy második Wii Remote-tal követtük, azt a TV tetejére téve, és a pilótafülképen ülve a fejeddel forgathattad a kamerát, és válthattál nézetet. A balance boardot pedig sebességszabályozóként használtuk."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Biztosan sokan lennének, akik megelégednének a Rogue Squadron trilógia egyszerű portjával is, mondjuk Switchre, de abban igaza van a Factor 5 egykori vezetőjének, hogy egy felújított kiadás megjelentetése kiváló lehetőség lenne arra, hogy beteljesítse egy stúdió a feljavított, a három részt egyesítő változat ígéretét.

Ti mit szólnátok hozzá?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)