Hirdetés

Tulajdonképpen hány Star Wars játék készül most?

|

Amíg csak az Electronic Arts kezelhette a Star Wars játékok jogait, könnyebben tudtuk követni, mi a helyzet, de kezd eluralkodni a káosz.

Hirdetés

Közel tíz évvel ezelőtt, 2013. május 6-án jelentette be az Electronic Arts és a Disney, hogy kizárólagos megállapodást kötöttek, így néhány éven keresztül csak az EA-től kaphatunk Star Wars játékokat.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a kiadó kihasználta a lehetőséget, ami nem adatik meg akárkinek: amellett, hogy a már 2011-ben megjelent Star Wars: The Old Republic-ot továbbra is aktívan bővítette, mindössze néhány új játékkal és tematikus DLC-vel jelentkezett.

Hirdetés

2015-ben debütált a Star Wars Battlefront és a mobilos Galaxy of Heroes, 2017-ben jött a Battlefront II, 2019-ben a Jedi: Fallen Order, 2020-ban a The Sims 4 Journey to Batuu kiegészítője és a Squadrons - és ennyi. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a szerződést nem hosszabbították meg, és egyre többen jelentik be, hogy dolgoznak valamin - persze amellett, hogy az EA előtt is ott a lehetőség a folytatásra.

A néhány nappal ezelőtti bejelentés után időszerűnek éreztük listába szedni a készülő Star Wars játékokat, hogy minden rajongó tudja, mi vár rá az elkövetkezendő néhány évben.

Star Wars: Hunters

Fejlesztő: Zynga
Kiadó: Zynga

Igazából azt hittük, hogy ez már hamarabb megjelenik, sőt, egyes régiókban már tesztelhető az iOS-es változata, úgyhogy lehet, hogy napok kérdése, és világszerte elérhetővé válik. Mindenesetre azt érdemes tudni a Huntersről, hogy egy mobilokra és Nintendo Switchre megjelenő PvP játék lesz, amiben a Star Wars-univerzum karaktereivel csépelhetjük egymást válogatott arénákban, A Jedi visszatér eseményeit követő időkben.

Star Wars Eclipse

Fejlesztő: Quantic Dream
Kiadó: Lucasfilm Games

Mióta tavaly decemberben bejelentették, csak arról hallunk, hogy problémák vannak a fejlesztéssel és éveket kell várnunk a megjelenésére - igazából az a leginkább valószínű, hogy túl hamar leplezték le. A legfrissebb pletykák szerint 2025-ben fog megjelenni a Detroit: Become Human fejlesztőinél készülő, több karaktert középpontba állító, a Köztársaság fénykorában (High Republic) játszódó akció-kalandjáték, ami nem pont olyan lesz, mint a stúdió eddigi alkotásai. A hangulata magával ragadott minket az első előzetes után, és a QD-ben is bízunk. Jó lesz ez.

Star Wars Jedi: Fallen Order 2

Fejlesztő: Respawn Entertainment
Kiadó: Electronic Arts

A Star Wars Jedi: Fallen Order megjelenését követő zajos siker nyilvánvalóvá tette, hogy ezt folytatni kell, és miközben a Respawn Entertainment egyik fele (vagy legalábbis egy része) az Apex Legends bővítésén fáradozik, a többiek foglalkozhatnak egy újabb Star Wars akció-kalandjátékkal. A folytatás készültének tényét 2022 januárjában erősítették meg, további részleteket még nem voltak készek elárulni (így a hivatalos címet sem). Figyelembe véve azt, hogy mit művelt az EA a Fallen Order megjelenése előtt, és milyen hosszú ideig nem volt hajlandó semmit megmutatni, nem lepődnénk meg, ha ennek leleplezését is a lehető legtovább húznák.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Cím nélküli Star Wars FPS és RTS

Fejlesztő: Respawn Entertainment
Kiadó: Electronic Arts

Na, ezekről még kevesebbet tudunk, de ez az a két projekt, amit a Fallen Order folytatása mellett hegeszt a Respawn. Az biztos, hogy a - nem a Battlefront szériát folytató - FPS esetében Medal of Honor: Above and Beyond rendezője, Peter Hirschmann ül a kormánynál (de semmi nem garantálja, hogy VR-os lesz), a stratégiai játékot pedig az XCOM egykori művészeti vezetője, Greg Foertsch és új csapata, a Bit Reactor felügyeli a Respawnnal együttműködésben.

Star Wars: Knights of the Old Republic remake

Fejlesztő: Aspyr
Kiadó: Sony Interactive Entertainment

Ismerve a csapat elmúlt néhány évét, nem mertük volna mostanában azt állítani, hogy a Star Wars: Knights of the Old Republic remake a BioWare-nél lenne a legjobb kezekben, amely ugye az első részt és a The Old Republicot szállította, de még arról sem vagyunk meggyőzve, hogy a főleg Mac-es és mobilos portokban utazó Aspyr a legalkalmasabb a feladatra. Amennyire jelenleg tudjuk, a KotOR remake-je  kezdetben PlayStation 5-exkluzív lesz, és csak később érkezhet más platformokra (PC-re biztosan). A fejlesztés még az elején jár, így erre is kell várnunk egy keveset, bízunk benne, hogy megéri.

Nyílt világú Star Wars játék a Ubisofttól

Fejlesztő: Massive Entertainment
Kiadó: Ubisoft

A Ubisoft volt az első, ami 2021 januárjában, a Lucasfilm Games feltámasztásával nagyjából egy időben jelezte, hogy a The Division játékokat készítő Massive Entertainmentnél formálódik egy nyílt világú Star Wars játék - ezzel leleplezve, hogy az EA-exkluzivitásnak vége. Állítólag egyáltalán nem fog majd sem a The Divisionre, sem az elvileg idén megjelenő Avatar: Frontiers of Pandorára hasonlítani, vagy bármi másra, amin a stúdió eddig dolgozott.

Amy Hennig Star Wars játéka

Fejlesztő: Skydance New Media
Kiadó: Skydance New Media / Lucasfilm Games

Mint azt két napja tudjuk, az első három Uncharted játékot író, a Visceral Games bezárásakor véletlenül épp egy Project Ragtag kódnevet viselő Star Wars játékon dolgozó Amy Hennig a Skydance New Mediánál tevékenykedik, egy filmszerű, eredeti történeten alapuló, sztoriközpontú akció-kalandjátékot hoz majd össze csapatával. Még az sem lehetetlen, hogy a Ragtaget vitte át egy az egyben.

Így állunk tehát most (reméljük, semmit nem felejtettünk ki). Ti mit vártok ezek közül a legjobban? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)