Hirdetés

Bezzeg régen: az első 3D-s Metroid játék fejlesztése majdnem totális katasztrófa lett

|

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy az egész Retro Studios beleroppanjon a Metroid Prime fejlesztésébe, végül egy vezetőváltás mentette meg a csapatot.

Hirdetés

A 2002-es, GameCube-ra (majd később Wii-re) megjelent Metroid Prime kiváló címként él a széria rajongóinak emlékezetében, azt viszont kevesen tudják, hogy csöppet sem volt zökkenőmentes a játék fejlesztése, sőt olyan erős volt a nyomás a hajrában az alkotókon, hogy majdnem az egész fejlesztőcsapat tönkrement a munka során.

Minderről most Mike Wikan, a játékért felelős Retro Studios egyik korábbi munkatársa mesélt a Kiwi Talkz podcastban. Wikan arról számolt be, hogy a Retro Studios és a Nintendo kollaborációjából született Metroid Prime fejlesztése vége felé hajmersztő túlórákkal kellett szembenézniük a csapattagoknak.

Hirdetés

Ő például volt, hogy 48 órát végigdolgozott mindössze egyetlen óra alvással, de többször előfordultak a 36 munkaórás műszakok is. Elmondása szerint a fejlesztés utolsó 9 hónapjában gyakorlatilag a hét mind a hét napján, napi 24 órában folyamatosan dolgozott csapat. 

A játék végül persze elkészült, de a túlterheltség nem maradt eredmény nélkül. A munkatársak teljesen ki voltak készülve, sokan el akarták hagyni munkahelyüket. Maga Wikan is több helyről is kapott munkaajánlatokat, melyeken erősen elgondolkodott. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Végül a Nintendo lépett közben: felvásárolták az egész Retro Studiost, a Nintendo of America oldaláról pedig Michael Kelbaugh került a stúdió élére. Az új vezető pár hét türelmet kért az alkalmazottaktól, és azt ígérte, mindent megváltoztat a cégen belül.

Végül így is lett. Voltak még a későbbiekben is megfeszített fejlesztések (ezt tényleg elég nehéz elkerülni), de olyan időszak sosem köszönt már vissza, mint amilyen a Metroid Prime fejlesztésének utolsó 9 hónapja volt. A csapatot ma is Kelbaugh vezeti, mint elnök-vezérigazgató, mi pedig egy emlékezetes Metroid játékkal lettünk gazdagabbak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)